HAMILTON SE IZJEDNAČIO SA SCHUMACHEROM: / Britanac opet slavio, Verstappen drugi, katastrofa Bottasa

Image
Foto: Profimedia

Hamiltonov klupski kolega Finac Valtteri Bottas je prvi startao na utrci, ali je u 19. krugu prijavio da gubi snagu u motoru i odustao

11.10.2020.
16:35
Profimedia
VOYO logo

Britanski vozač Lewis Hamilton (Mercedes) pobijedio je na F1 Velikoj nagradi Eifela u Nurburgringu i s sa svojom 91. pobjedom u karijeri izjednačio se s rekordom legendarnog Michaela Scumahera.

Šestostruki svjetski prvak Hamilton ostvario je u Njemačkoj i sedmi trijumf ove sezone, prešavši stazu u vremenu od sat, 35 minuta i 49.641 sekundi. Drugo mjesto zauzeo je vozač Red Bulla Nizozemac Max Verstappen, koji je dobio i dodatni bod za najbrži krug trke, dok je mjesto na postolju zaslužio i Australac Daniel Ricciardo, koji je Renaultu donio postolje nakon 9 godina. Hamiltonov klupski kolega Finac Valtteri Bottas je prvi startao na utrci, ali je u 19. krugu prijavio da gubi snagu u motoru i odustao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekorder Raikkonen

Pao je u ovoj utrci i još jedan rekord. Finski vozač Kimi Räikkönen upisao se današnjim startom na F1 utrci za Veliku nagradu Eifela na njemačkoj stazi Nuerburgringu u povijest jer je ubilježio 323. nastup i postao rekorder u Formuli 1.

Vozač ekipe ekipe Alfa Romeo se na prethodnoj utrci u Rusiji izjednačio s dotadašnjim rekorderom Brazilcem Rubensom Barrichellom (322), a u Njemačkoj ga je prestigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Räikkönen (40) je premijernu utrku odvozio daleke 2001. godine za Sauber, a 2007. godine je s Ferrarijem uzeo naslov svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton vodi u ukupnom poretku s 69 bodova više od Bottasa i 83 od Verstappena, te je sve bliži sedmom naslovu svjetskog prvaka.

Naredna utrka je Velika nagrada Portugala 25. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vozači s najviše F1 utrka u povijesti

1. Kimi Räikkönen (Fin)* 323 2. Rubens Barrichello (Bra) 322 3. Fernando Alonso (Špa) 311 4. Michael Schumacher (Njem) 306 5. Jenson Button (VBr) 306 6. Felipe Massa (Bra) 269 7. Lewis Hamilton (VBr)* 261 8. Riccardo Patrese (Ita) 256 9. Jarno Trulli (Ita) 252 10. Sebastian Vettel (Njem)* 251

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo