KOLIKO VRIJEDE HRVATI

HALILOVIĆU, ŠTO SI TO NAPRAVIO: Dok ostalima raste cijena, hrvatski dragulj sve je jeftiniji i jeftiniji

Prema Transfermarktu, stranici koja se bavi procjenama vrijednosti nogometaša, Hrvati su na cijeni u talijanskoj Serie A.

Uz najskuplje Marija Mandžukića (18 milijuna), Marka Pjacu (18), Ivana Perišića (25), Nikolu Kalinića (14), Milana Badelja (10), Marcela Brozovića (18), ove jeseni porasla je vrijednost igrača koji nisu bili u prvom planu.

Posavcu se vrijednost utrostručila

Hrvoje Milić prešao je iz Hajduka u Fiorentinu i to mu je pravi potez. Njegova cijena se udvostručila, sad vrijedi dva milijuna eura.

Marko Rog je nakon Dinama postao član Napolija, a vrijednost mu se sa šest narasla na osam milijuna.

Palermov vratar Josip Posavec utrostručio je svoju vrijednost. Njegove obrane postale su hit u Serie A, a vrijednost s 500 tisuća eura narasla na 1,5 milijuna.

Jedvaj s 8 na 6,5

I dok Hrvati proživljavaju renesansu u Italiji, u Bundesligi stvari nisu tako svijetle. Cijena Bayerovog stopera Tina Jedvaja pala je s osam na šest i pol milijuna.

No, to je prava sitnica u odnosu na pad koji je doživio Alen Halilović. Njegov prelazak iz Sporting Gijona u HSV zasad je rezultirao smanjenjem vrijednosti igrača od deset na pet milijuna.

Halilović drugi najlošiji

Više je na vrijednosti izgubio samo Ukrajinac Jevhen Konopljanka koji je u Schakle stigao iz Seville na posudbu. Od početka sezone “smanjio se” za sedam milijuna eura, vrijednost mu je s 25 milijuna pala na 18.

Povratak na Net.hr