OBJAVLJEN ŠOKANTAN REPERTOAR UVREDA S POLJUDA: / 'Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri purgera...'

Image
Foto: PIXELL

Sudeći prema izvještaju HHO-a Hajduk i Dinamo mogu očekivati drastične kazne od disciplinskog suca Saše Pavličevića-Bekića.

19.12.2016.
15:15
PIXELL
VOYO logo

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 20. kola Prve HNL, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Image
TORCIDA I HAJDUK NA KOLJENIMA: /

Soudani u sudačkoj nadoknadi utišao Poljud, Šimić pocrvenio poslije kaosa na travnjaku

Image
TORCIDA I HAJDUK NA KOLJENIMA: /

Soudani u sudačkoj nadoknadi utišao Poljud, Šimić pocrvenio poslije kaosa na travnjaku

HNK Hajduk – GNK Dinamo 0:1

Utakmica HNK Hajduk – GNK Dinamo odigrana je 17. prosinca 2016. u 15 sati na gradskom stadionu Poljud u Splitu pred oko 14.000 gledatelja, od čega oko 5000 pripadnika navijačke skupine Torcida (HNK Hajduk) te oko 200 pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys (GNK Dinamo). Gotovo svi navijači BBB-a tijekom utakmice držali su ispred sebe transparent s prekriženom glavom Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je početkom utakmice izvjesila zastavu Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), paramilitarne, a kasnije priznate vojne postrojbe tijekom Domovinskog rata 90-ih godina. Na zastavi veličine 4 sa 4 vidio se i sporni natpis iz Pavelićeve NDH "Za dom spremni". Zastavom su mahali tijekom cijele utakmice.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka utakmice do njenog kraja bilo je vidljivo da ona nije samo kulminacija u prvenstvu zbog susreta vječitih rivala, već da je bila i kulminacija divljaštva, rasizma i šovinizma.

Ustaški pozdrav

Od 4'-8' Torcida skandira "mrzim Dinamo, srpsko ime to", zatim u 9' i 10' "purgerske pi..e", pa u 10' i 11' pjesmu "... i purgera i Riječana i šakama i nogama, sve za našeg Hajduka". A od 16' do 18' "ubi purgera", što po međunarodnim standardima i pravilima UEFA-e slovi kao regionalni šovinizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18' Torcida skandira "Srbe na vrbe", a u 21' ustaški pozdrav "Za dom – spremni", te potom 22' "ubi, ubi Srbina".

U 37', nezadovoljni odlukom suca skandiraju "cigane, cigane", te od 40' do 41' ponovo skandiraju "gazi, gazi purgera". U 42' Torcida pjeva prepjev pjesme – Visoke peći na način: "Visoke peći potpaljujem ja; dva reda koksa, četiri purgera; purger se dere aaaaaaaa; bit će pečenja, radujem se ja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Od 43' do kraja poluvremena Torcida navija "mrzim Dinamo". Pred kraj prvog poluvremena izvjesili su natpise "protiv lopova i mafije za jaču ligu zakonom o sportu" te "bratimljenje nije opcija" i "protiv jugoslavenske lige“ kao reakciju na najavu mogućeg osnivanja lige na nivou bivše Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBB protiv Mamića

BBB su tijekom prvog poluvremena navijali i podržavali svoj klub, osim 18' kada skandiraju "tovarske pi..e", a potom u 44' sa "Mamiću, cigane".

U drugom poluvremenu navijači Torcide su u nekoliko navrata organizirali bakljade. U 48' Torcida aktivira jednu dimnu signalnu baklju i tri bengalke; 49' i 50' 20-tak dimnih signalnih baklji uz cijelu južnu ogradu sjeverne tribine), a krajem poluvremena (82' – 84' ) sa 50-tak tzv. bengalki. Sudac je nakon što su tri baklje bačene na teren, ali i zbog dima nakratko prekinuo utakmicu. U 57' zapaljena je i bačena jedna dimna naprava, a u 79' je također jedna bengalka bačena na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 62' Torcida skandira "HNS pederi, nogomet ste sjebali” i nakon toga u 63' "jebo vas Mamić". Od 73' do 74' skandiraju "purgerske pi..e", a u 81' "Mamiću srbine, čakija ti ne gine". Zbog kratkog prekida utakmice nadoknada nakon 90' je trajala 7'. U nadoknadi Torcida skandira od 1' do 4' "jebem te Dinamo", a nakon što je pao odlučujući gol - od 5' "gazi, gazi purgera".

Dimne baklje

BBB su u 47' i 73' aktivirali dimne baklje, a u 82' zapalili desetak stolica. Prilikom slavlja u 5' i 6' sudačke nadoknade vikali su "tovarske pi..e", a zatim "ubi, ubi tovara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitska je policija u subotu prije, za vrijeme i nakon utakmice privela ukupno 36 osoba, a pri tomu je pronađeno i oduzeto 184 komada pirotehničkih sredstava. Iz PU je priopćeno kako su osobe privedene zbog prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja.

HNK Rijeka – NK Istra 1961. 1:0

Utakmica 20 kola Prve HNL odigrana u subotu 17. prosinca 2016. u 17.15 sati na stadionu Rujevica pred više od 3500 gledatelja među kojima je bilo oko 800 pripadnika Armade (navijačka skupina HNK Rijeka) i tridestak članova Demona (navijačka skupina NK Istre 1961.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odigrana u sportskom u duhu, a navijalo se korektno. Zabilježili smo i nekoliko nesportskih ispada. U 13. minuti Armada skandira "Istarske pi..e", a Demoni im odgovaraju sa "Jugoliga". U 42. minuti Demoni kratko uzvikuju "Kukavice, Cigani", a Armada u 62. minuti pali dvije bengalke.

NK Inter-Zaprešić - NK Osijek 2:2

Utakmica 20. kola MAXtv Prve HNL odigrana je 16. prosinca 2016. u 18 sati na stadionu ŠRC Zaprešić u Zaprešiću pred oko 150 gledatelja. Utakmica je odigrana u mirnom tonu bez navijačkih ispada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo