HAJDUK NA KOLJENIMA! / Kalinić ostavio Splićanima nadu da mogu do preokreta

Image
Foto: Pixsell, Ivana Ivanović

Nogometaši Hajduka vraćaju se iz Češke s jednim pogotkom zaostatka. U prvoj utakmici završne runde kvalifikacija za Europsku ligu Slovan iz Libereca je pred svojim navijačima slavio s 1:0.

20.8.2015.
21:10
Pixsell, Ivana Ivanović
VOYO logo

SLOVAN - HAJDUK 1:0

SLOVAN: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorny Bartošak - Folprecht, Pavelka, Delarge (od 90. Kerbr) - Bakoš (od 62. Rabušic) , Shala (od 78. Sackey) - Šural

HAJDUK: Kalinić - Juranović, Milović, Bily, Milić - Jefferson, Sušić, Balić (od 66. Maloku), Caktaš, Vlašić - Ohandza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1:0 Pokorny (79)

Imali su Splićani nekoliko prilika, ali ukupno su gledajući igrali previše oprezno, s orijentacijom prema obrani. Vratar Lovre Kalinić u nekoliko je navrata spašavao Hajduk, posebno u prvom poluvremenu kada su domaći napravili veliki pritisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je do vodstva ipak mogao doći Hajduk i to već nakon pola minute igre. Ohandza se probio po desnoj strani, prošao između dvojice čuvara i izbio pred vratara Koubeka, ali pucao je preko gola. Djelovali su Splićani bolje prvih dvadesetak minuta, ali onda je Slovan preuzeo kontrolu na terenu. Najprije je u 21. minuti Folprecht pucao iz daljine, ali je Kalinić obranio njegov udarac, potom je Bartošak ušao u kazneni prostor i pucao pored gola, da bi u 27. minuti Bakoš imao odličnu priliku, ali je vratar Bijelih još jednom sjajno reagirao. U 35. minuti je, međutim, Hajduk iznenada mogao doći do vodstva. Sušić je odlično opalio s 20-ak metara, ali lopta se zaustavila na gredi.

Bakljada u završnici

U drugom je poluvremenu Hajduk pokazao puno manje, u potpunosti je prepustio inicijativu Česima koji su u 64. minuti došli do najveće prilike. Rabušic se našao sam pred golom gostiju, ali Kalinić se još jednom istaknuo obranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u 79. minuti ni on nije mogao spasiti Hajduk. Nakon ubacivanja iz skraćenog kornera s desne strane Šural je opalio po golu, a Pokorny je postavio nogu i matirao Kalinića. Rezultat se do kraja nije mijenjao, a hajdukovcima sada ostaje nada da mogu nadoknaditi ovaj zaostatak idućeg četvrtka na ispunjenom i užarenom Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, treba spomenuti da su na samom kraju utakmice Hajdukovi navijači upalili nekoliko baklji, morali su intervenirati i vatrogasci, a dio pripadnika Torcide se sukobio s policijom. Nema sumnje da Splićane čeka nova kazna iz UEFA-e.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo