GRANICA USRED NOGOMETNOG TERENA: / Kad idu po loptu treba im putovnica za Hrvatsku!

Image
Foto: Screenshot/FK Partizan Kostajnca

Dosta neobična priča dolazi iz Kostajnice su susjednoj Bosni i Hercegovini.

10.11.2016.
9:19
Screenshot/FK Partizan Kostajnca
VOYO logo

Tamo, piše Kurir, za vrijeme utakmice lokalnog Partizana nogometaši nekoliko stotina puta pređu granicu s Hrvatskom! Da stvar bude još neobičnija kad lopta završi u obližnjoj šumici onaj tko ide po nju mora imati putovnicu kako bi je vratio u igru.

Ova montipajtonovska situacija nastala je raspadom Jugoslavije pa sada granica između BiH i Hrvatske ide sredinom nogometnog terena. Oko trećine je u Lijepoj našoj, dok je ostatak u BiH. Zanimljivo je i to da su klupe za rezerve u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Granica prelazi preko našeg terena i izlazi s njega kod korner zastavice. Praktički igramo na teritoriju dviju zemalja. U ovoj situaciji našli smo se raspadom Jugoslavije. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut linije onaj tko ide po nju kod sebe ima putovnicu za svaki slučaj. Hrvatski graničari još nam nisu tražili da ih pokažemo, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju"; pojasnio je za Kurir predsjednik Partizana iz Kostajnice Zoran Avramović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije rata natjecali smo se u Zagrebačkoj regionalnoj ligi u kojoj su igrali klubovi poput Slaven Blupa, a sada smo u Banjalučkoj regionalnoj ligi. S Hrvatima imamo dobre odnose i dosta je njihovih igrača igralo za ans. I danas dolaze na utakmice", rekao je Avramovič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo