SAMO NA BALKANU

GRANICA USRED NOGOMETNOG TERENA: Kad idu po loptu treba im putovnica za Hrvatsku!

Dosta neobična priča dolazi iz Kostajnice su susjednoj Bosni i Hercegovini.

Tamo, piše Kurir, za vrijeme utakmice lokalnog Partizana nogometaši nekoliko stotina puta pređu granicu s Hrvatskom! Da stvar bude još neobičnija kad lopta završi u obližnjoj šumici onaj tko ide po nju mora imati putovnicu kako bi je vratio u igru.

Ova montipajtonovska situacija nastala je raspadom Jugoslavije pa sada granica između BiH i Hrvatske ide sredinom nogometnog terena. Oko trećine je u Lijepoj našoj, dok je ostatak u BiH. Zanimljivo je i to da su klupe za rezerve u Hrvatskoj.

“Granica prelazi preko našeg terena i izlazi s njega kod korner zastavice. Praktički igramo na teritoriju dviju zemalja. U ovoj situaciji našli smo se raspadom Jugoslavije. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut linije onaj tko ide po nju kod sebe ima putovnicu za svaki slučaj. Hrvatski graničari još nam nisu tražili da ih pokažemo, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju”; pojasnio je za Kurir predsjednik Partizana iz Kostajnice Zoran Avramović.


Uz osmijeh je pojasnio kako igrači ipak ne moraju za vrijeme igre kod sebe mati putovnicu unatoč tomu što non stop prelaze granicu.

“Prije rata natjecali smo se u Zagrebačkoj regionalnoj ligi u kojoj su igrali klubovi poput Slaven Blupa, a sada smo u Banjalučkoj regionalnoj ligi. S Hrvatima imamo dobre odnose i dosta je njihovih igrača igralo za ans. I danas dolaze na utakmice”, rekao je Avramovič.

Povratak na Net.hr