GRAČANOVA REPREZENTACIJA: / Protiv Španolske s Kovačićem i Pjacom

Image
Foto: AFP

Izbornik hrvatske U-21 nogometne reprezentacije Nenad Gračan objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice protiv San Marina i Španjolske koje se u studenom igraju u Hrvatskoj

27.10.2015.
11:26
AFP
VOYO logo

Hrvatska je kvalifikacije u skupini 6 započela s tri pobjede protiv Gruzije, Estonije i San Marina, a nastavak niza će tražiti u Šibeniku protiv San Marina 11. studenoga, te šest dana kasnije u Rijeci kada je na rasporedu ogled protiv prvog favorita za prvo mjesto u skupini Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada selekcija najbolji put do A reprezentacije

Izbornik Gračan će za susret protiv Španjolske na raspolaganju imati i veznjaka madridskog Reala, te standardnog člana hrvatske A reprezentacije Matea Kovačića, a od igrača s iskustvom igranja za najbolju hrvatsku selekciju za ovu akciju pridruženi su još Marko Pjaca, Alen Halilović, Mario Pašalić, Marko Rog i Josip Radošević.

"U dogovoru s izbornikom Čačićem, protiv Španjolske ćemo imati i Kovačića i Pjacu. Ne treba previše govoriti o njihovoj vrijednosti, ali sigurno je lijepo što Savez ovime pokazuje ambiciju i želju napraviti rezultat i s mladom reprezentacijom. Oni su predvodnici nove generacije i njihovo uključivanje može biti samo još veći motiv svima ostalima da vide kako su mlade selekcije najbolji put do A reprezentacije", rekao je Gračan, te je prokomentirao i snagu Španjolske:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini na Rujevici

"To je savez koji je i s A reprezentacijom i s mladim selekcijama osvojio apsolutno sve. Imaju puno igrača u prvoj ligi, igrača iz najvećih klubova, i sigurno zaslužuju maksimalni respekt. No, imamo i mi kvalitetu, domaćini smo na Rujevici koja će, vjerujem, biti dobro popunjena i možemo ostvariti pozitivan rezultat. To nam je važna utakmica jer imamo visoke ambicije."

Hrvatska je trenutačno vodeća u skupini 6 s devet bodova, po sedam imaju Španjolska i Švedska, Gruzija je na šest, a San Marino i Estonija na jednom bodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plasman na EP, koje će se održati 2017. godine u Poljskoj, izborit će pobjednici svake od devet skupina, dok će najbolje četiri drugoplasirane reprezentacije u dodatne kvalifikacije za posljednja dva mjesta.

Popis igrača za Španjolsku i San Marino

Vratari: Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Inter Zaprešić);

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana: Dino Mikanović (Aarhus), Fran Tudor (Hajduk), Jozo Šimunović (Celtic), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Dino Perić (Lokomotiva), Filip Benković (Dinamo), Antonio Milić (Oostende);

Veza: Josip Radošević (Rijeka), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marko Rog (Dinamo), Mario Pašalić (Monaco), Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Hajduk), Petar Brlek (Slaven Belupo);

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad: Marko Pjaca (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Halilović (Sporting Gijon).

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo