GOTOVO JE: / Albanija slavila i stigla do povijesnog uspjeha, Francuzi i Švicarci remizirali i idu dalje

Image
19.6.2016.
20:37
VOYO logo

Albanci slave Armanda Sadikua, koji je zabio prvi pogodak debitantske momčadi na Euru u 43. minuti. Izvrsni Memushaj je ubacio s desne strane, a napadač Sadiku pokraj vrtara Tatarusanua pogodio glavom za povijesni, prvi gol Albanaca na velikom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 56. minuti je teže ozlijeđen napadač Rumunjske Alibec, a u 59. minuti je prvi puta na Euru ušao igrač Rijeke Balaj. Memušaj je pokušao iznenaditi rumunjskog vratara, a Rumunji mogu žaliti za prilikom iz 76. minute kad je gredu uzdrmao Andone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUMUNJSKA - ALBANIJA 0:1

Strijelci: 0-1 Sadiku (43)

Pred 50.000 gledatelja na Stade des Lummieres sudio je Čeh Pavel Kralovec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUMUNJSKA: Tatarusanu - Sapuranu, Chiriches, Grigore, Matel - Prepelita (Sanmartean, 46), Hoban - Popa (Andone, 68, Stanciu, Stancu - Alibec (Torje, 56).

ALBANIJA: Berisha - Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli - Abrashi, Basha (Cana, 83), Memushaj - Lila, Sadiku (Balaj, 59), Lenjani (Roshi, 77)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi je odgovarao Francuzima i Švicarcima

U dvoboju Francuske i Švicarske, neodlučeni rezultat odgovarao je objema reprezentacijama. Francuska je prolazak u osminu finala osigurala već nakon 2. kola, pa je izbornik Didier Deschamps odlučio odmoriti svoju dvojicu najboljih igrača u dosadašnjem tijeku EURA, Dimitrija Payeta i Oliviera Girouda.

Domaćini su tri puta gađali gredu, a švicarce je spašavao vratar Sommer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspoloženi Pogba

Na početku je bio raspoložen Paul Pogba. Veznjak Juventusa je u razmaku od samo pet minuta čak tri puta opasno zaprijetio švicarskom golu. Njegov udarac sa 20-ak metara iz 12. minute vratar Sommer je uz malu nesigurnost odbio preko grede, samo minutu potom Pogba je uputio jak udarac iskosa s lijeve strane, ali Sommer je bio na mjestu, da bi najbliže postizanju pogotka Pogba bio u 17. minuti kada je iz punog trka pucao sa 25 metara, a Švicarsku je spasila greda.

Početkom nastavka Švicarska se oslobodila pritiska, te se igra preselila na polovicu terena koji pripada Francuskoj. No, posjed lopte nije rezultirao i prilikama za pogodak, već je prvu ozbiljniju priliku imala Francuska u 57. minuti. Nakon kombinacije s Pogbom i Gignacom Antoine Griezmann je pucao s vrha kaznenog prostora pod gredu, a švicarski vratar Sommer je bio spreman i na tu opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je uslijedilo razdoblje mirne igre sve dok u 75. minuti Sissoko nije prošao po desnom krilu i ubacio u kazneni prostor gdje je na drugoj vratnici natrčao Payet i silovitim udarcem uzdrmao gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA - ŠVICARSKA 0:0

Stadion Pierre Mauroy

GLEDATELJA: 45.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SUDAC: Skomina (Slovenija)

FRANCUSKA: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Sissoko, Cabaye, Pogba - Coman (Payet, 63), Gignac, Griezmann (Matuidi, 77)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠVICARSKA: Sommer - Lichtsteiner, Schaer, Djourou, Rodriguez - Behrami, Xhaka - Shaqiri (Fernandes, 79), Džemaili, Mehmedi (Lang, 86) - Embolo (Seferović, 74)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice u Lilleu, Francuska i Švicarska odigrale su 0:0. S ovim rezultatima. Francuska je prva u skupini sa 7 bodova, Švicarska druga s 5, Albanija treća s 3, a Rumunjska ispada s jednim bodom. Kraj i u Lyonu, Albanija slavi 1:0.

Kraj utakmice

90'- Igra se još sudačka nadoknada, dvije minute u Lilleu. U Lyonu još pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Slobodan udarac za Francusku. Payet je pogodio u živi zid.

85' - Švicarcima je otišao i treći dres na utakmici, jednom Embolu, dva puta (?!) Granitu Xhaki. Još bez pogodaka, ali ulazimo u razdoblje u kojemu su Tricolori zabili tri od četiri gola na ovom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Još deset minuta dijeli Albance od velikog uspjeha, ali Rumunjska je opasnija u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Griezmann out, Matuidi in, druga promjena Deschampsa.

75'- Kakva šansa za Payeta! Opet greda Francuza! Imao je Bilićev mezimac iz West Hama šansu zabiti treći gol u trećoj utakmici na Euru, ali je greda zaustavila njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Rumunjska u prilici, ali sudac Kralovec dosudio je vrlo sumnjivo zaleđe

64' - U Lyonu, Memushaj je ponovno aktivan, asistent za gol umalo je iznenadio rumunjskog vratara Tatarusanua

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Izlazi Coman, a ulazi francuski junak iz prve dvije utakmice, Dimitri Payet, koji je donio pobjedu protiv Rumunjske u 90. minuti (2:1), a u 96. zabio i protiv Albanije (2:0)

60'- Izašao je strijelac Sadiku, a ušao napadač Rijeke Bekim Balaj za Albaniju.

57' - Griezmann je odlično šutirao, ali Švicarce opet spašava vratar Sommer, najveći "krivac" zašto još nema pogodaka na ovoj utakmici. Četiri velike obrane ima na utakmici

53' - Nesvakidašnji prizor! Puknula je lopta, nije izdržala istovremeni start Griezmanna i Behramija.

46' - Počela su druga poluvremena u Lyonu i Lilleu, posljednjih 45 minuta u skupini A

Kraj 1. poluvremena

45' - Gotova su poluvremena, Albanija vodi, dok u Lilleu nije bilo pogodaka unatoč dominaciji Francuza protiv Švicaraca.

43' - GOOOL! Armando Sadiku! Albanija vodi 1:0. Debitanti su zabili prvi gol na Euru, Sadiku je ušao u povijest albanskog nogometa. Asistirao mu je Memushaj, ubacio s desne strane, a Sadiku loptu dočekao na drugoj vratnici i zabio udarcem glavom.

35' - Albanci stvaraju prilike, ali još su bez postignutog gola na Euru

26' - Francuz Adil Rami dobio je žuti karton nakon atraktivnog, ali i opasnog udarca

23' - Albanija je mogla povesti, ali je Lenjani promašio nemoguće na asistenciju Hysaja. Ipak, bilo je zaleđe.

17' - Vratnica! Pogba je sad uzdrmao gredu. Treća prilika za Francuze, treći put Pogba!

14' - Pogba, Pogba, Pogba, ima ga posvuda, još jednom je šutirao, ali je pogodio pored gola

12' - Prva prilika za Francuze, okušao je Pogba s 22, 23 metra silovitim udarcem, Sommeru je lopta prošla kroz prste i pogodila gredu.

8' - Rumunjska je umalo povela, Stancu, strijelac dva pogotka s bijele točke na ovom Euru, dobro je šutirao, ali je Berisha obranio njegov udarac

8' - Uzbuđenje pred vratima Huga Llorisa, gužvu nije uspio raščistiti Pogba, umalo je zabio autogol. Djourou nije uspio iz blizine ugurati loptu u mrežu

5' - Nije trebalo puno proći od paljenja prve baklje u Lyonu.

1' - Počele su utakmice 3. kola u skupini A. Rumunjska je dobila posljednjih deset od 13 utakmica protiv Albanaca. Francuzi su na posljednjih šest dvoboja protiv Švicaraca zabili najmanje po dva pogotka.

20:55 - Na stadionu Pierre Mauroy sviraju se himne Švicarske i Francuske

20:50 - Sve je spremno za početak utakmice u Lyonu između Rumunjske i Albanije

20:35 - Utakmicu Švicarske i Francuske sudi Slovenac Damir Skomina, dok će dvoboj Rumunjske i Albanije suditi Pavel Kralovec iz Češke.

20:30 - Didier Deschamps postat će peti francuski izbornik s 50 utakmica na klupi Tricolora, dok Angel Iordanescu slavi jubilarnu, 100. utakmicu na klupi Rumunjske. Vodio ju je i na Svjetskom prvenstvu 1998. kad je Hrvatska izbacila Rumunjsku u osmini finala

20:25 - Sastavi reprezentacija u Lyonu:

20:15 - Objavljeni su sastavi reprezentacija za utakmicu u Lilleu gdje igra domaćin. Izbornik Deschamps napravio je pet izmjena, promijenio vezni red, a u napadu umjesto Girouda igra Griezmann.

20:10 - Navijači u Lyonu spremni su za utakmicu Rumunjske i Albanije

20:00 - Paul Pogba pripremio je novu frizuju za posljednju utakmicu u skupini. Možda mu donese sreću, jer francuski ofanzivac dosadašnjim igrama nije opravdao status najboljeg francuskog nogometaša.

Najava

U skupini A, Francuska je ispunila očekivanja s dvije pobjede iz prva dva kola, ali za uspjeh protiv Rumunjske i Albanije morala je čekati do 90. minute, kad su golove zabili Dimitri Payet i Antoine Griezmann. Domaćinima je dovoljan bod za potvrdu prvog mjesta, jer su vodeći u skupini sa šest bodova.

Švicarci imaju četiri boda i pobjedom bi izbili na vrh ljestvice. Bod im je dovoljan za potvrdu drugog mjesta i izbjegavanje kalkulacije oko treće pozicije koja također može odvesti u osminu finala. Rumunjska može biti druga ako pobijedi Albaniju i dočeka pomoć Francuza protiv Švicaraca, ali pritom bi trebala imati bolju gol razliku od Švicarske s kojom je odigrala 1:1 u prošlom kolu.

Svoju računicu imaju i Albanci, koji priželjkuju pobjedu i treće mjesto u skupini. Albanija je odigrala dvije dobre utakmice, protiv Švicarske (0:1) i Francuske (0:2), ali još nije zabila nijedan pogodak u svom premijernom nastupu na Euru.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo