GODINA LUDIH SPORTSKIH PREOKRETA! Barceloni čestitali i slavni Patriotsi: / 'Dobrodošli u klub povratnika!'

Image

Ne znamo hoće li Barcelona ove sezone osvojiti Ligu prvaka, ali preokret koji su Katalonci napravili u osmini finala protiv PSG-a definitinvno je ušao u povijest.

9.3.2017.
9:03
VOYO logo

Uistinu, nitko se u Ligi prvaka nije vratio nakon 0:4 iz prve utakmice, a Barcelona je to uspjela napraviti, iako je čak u uzvratu primila gol, pa joj je za prolaz trebalo čak šest golova u suparničkoj mreži. Ispada da je trener Luis Enrique bio vidovit kad je u najavi utakmice kazao:

"Pa što, ako su oni nama zabili četiri, mi možemo njima šest!". Tako je i bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patriotsi napravili nemoguće

Barceloni su odmah čestitu uputili njhovi sportski prijatelji, prvaci NFL-a New England Patriotsi. Oni su ove godine na Super Bowlu napravili nešto što nije ni jedna momčad. preokrenuli su utakmicu u kojoj su gubili s 25 razlike (3;28), protiv Atlanta Falconsa. Koliko je to "nemoguć" pothvat potvrdit će vam činjenica da je dosad u povijesti Super Bowla najveći preokret bio s -10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENI U TOTALNOJ EUFORIJI: /

'Ne mogu vjerovati, sve još djeluje nestvarno. Ovo je za povijest'

Image
VATRENI U TOTALNOJ EUFORIJI: /

'Ne mogu vjerovati, sve još djeluje nestvarno. Ovo je za povijest'

Barcelona je brzo odgovorila svojim sportskim prijateljima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A ovo su neki od najvećih preokreta koji su se dogodili u posljednjih godinu dana. U nekima su sudjelovali i hrvatski sportaši, nažalost, s "krive", gubitiničke strane...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davis Cup: Argentina - Hrvatska 3:2

Hrvatski tenisači bili su jedan set udaljeni od osvajanja druge "salatare", trofeja Davis Cupa. Momčad Željka Krajana vodila je 2-1, a Marin Čilić imao 2:0 u setovima protiv Juana Manuela Del Potra u zagrebačkoj Areni koja je bila spremna za trijum hrvatskih tenisača. No, Del Potro je odlučio da još nije gotovo, uspio preokrenuti meč, slaviti 3:2 ( 6:7, 2:6, 7:5, 6:4, 6:3) i izjednačiti na 2-2.

Peti meč igrao je Ivo Karlović protiv Federica Delbonisa, ali šok je bio prevelik, "div sa Šalate" je izgubio glatko u tri seta (6:3, 6:4, 6:2) i Argentina je u svom petom finalu konačno uspjela osvojiti Davis Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kauboji izgubili polufinale, a onda i broncu

Svašta se izdogađalo hrvatskim rukometašima na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Bili su tek jedan sedmerac udaljeni od finala i sigurnog srebra, ali onda je sve krenulo nizbrdo. Zlatko Horvat je promašio i ambicije Kauboja srušile su se poput pločica domina. Babićeva momčad je nakon poraza u produžetku protiv Norvežana morala u borbu za broncu sa Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Zlatka Vujovića imala je više mentalne čvrstoće i uspjela osvojiti svoje prvo odličje na svjetskim prvenstvima, nakon što je zaostajala čak osam razlike (16-24) u 41. minuti utakmice. Na kraju je Slovenija slavila 31:30 i Hrvate bacila u očaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavsi preokrenuli 1-3

Kad govorimo o najvećim preokretima, ludo je bilo i prošlosezonsko NBA finale, u kojemu je LeBron James ispunio svoju misiju i Clevelandu podario naslov u profesionalnom sportu nakon više od 50 godina čekanja.

Cavsi su također napravili nemoguće, preokrenuli zaostatak za Golden State Warriorsima 1-3, što u velikom finalu nije napravila ni jedna momčad. Bila je to filmska priča, a LeBron, koji je otišao iz Clevelanda u Miami i s Heatom osvojio dva NBA prstena, vratio se kući i postao junak za sva vremena. Njegove suze na kraju utakmice rekle su - sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cubsi preokrenuli 1-3

Cleveland je slavio Cavalierse, ali tugovao zbog svojih bejzbolaša Indiansa, koji su u finalu MLB lige propustili vodstvo 3-1, a do naslova su, nakon čak 108 godina, došli Chicago Cubsi. Uistinu, nevjerojatna godina u američkom profesionalnom sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavlje Kielcea nakon -9

Zanimljivo je bilo i u finalu rukometne Lige prvaka, gdje je Kielce slavio protiv mađarskog Veszprema nakon što je u finalu gubio s čak devet razlike, sredinom drugog poluvremena. No, momčad Talanta Dušebajeva napravila je preokret do tad neviđen u finalima i donijela prvi naslov poljskoj momčadi nakon izvođenja sedmeraca. U toj povijesnom preokretu sudjelovali su, na pobjedničkoj strani hrvatski rukometaši Štrlek, Šego i Čupić, dok su na strani poraženog Veszprema igrali Alilović, Sulić i Slišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo