GIGGS ZA UTAKMICU S VATRENIMA POZVAO IGRAČA KOJI JE PIJAN IZAZVAO PROMETNU: / 'To je bila najteža odluka...'

Image
Foto: Chris Fairweather/Huw Evans / Shutterstock Editorial / Profimedia
Image
Foto: Chris Fairweather/Huw Evans / Shutterstock Editorial / Profimedia

Selektor velške nacionalne vrste povukao je neočekivani potez

4.10.2019.
13:49
Chris Fairweather/Huw Evans / Shutterstock Editorial / Profimedia
VOYO logo

Izbornik velške nogometne reprezentacije Ryan Giggs izazvao je brojne polemike nakon što je na popis kandidata za utakmice protiv Hrvatske i Slovačke u kvalifikacijama za EURO 2020. uvrstio krilnog igrača Derby Countyja Toma Lawrencea koji je koncem rujna u pijanom stanju izazvao prometnu nesreću u kojoj je ozljeđen njegov suigrač Richard Keogh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lawrence je nakon klupskog 'team buildinga' u alkoholiziranom stanju izazvao prometnu nesreću sudarivši se s automobilom kojeg je vozio njegov suigrač Mason Bennett, a zatim se zabio i u stablo. Lawrence i Bennett su prošli bez ozljeda, međutim stradao je kapetan Derbyja Richard Keogh koji se vozio s Lawrenceom. U sudaru mu je teško ozlijeđeno koljeno i za njega je ova sezona završila.

Lawrence i Bennett su završili u pritvoru, nakon triježnjenja pušteni su na slobodu, a uskoro ih očekuje suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivala se kazna

Očekivalo se kako će Giggs barem privremeno prekrižiti 'nestašnog Lawrencea', međutim ipak ga je uvrstio na popis kandidata za utakmice protiv Slovačke i Hrvatske.

"To mi je bila najteža odluka otkako sam izbornik. Puno sam o tome razmišljao, nije bilo lako i još uvijek nije lako. Ljudi imaju pravo na svoje mišljenje i znam da su mišljenja podijeljena. Ali da ga nisam izabrao, bilo bi kritika i od strane nogometne zajednice," kazao je Giggs za britanske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tom zna da je pogriješio...'

Velški strateg je otkrio kako je o svemu razgovarao i s menadžerom Derby Countyja Nizozemcem Phillipom Cocuom, ali i s izvršnim direktorom saveza Jonathanom Fordom.

"Želio sam čuti i njihovo mišljenje. Jednako razmišljamo, jer je Tom igrao za Derby ove srijede," kazala je legenda Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam i s Tomom, razočaran je onim što je učinio. Zna da je pogriješio. Lawrencea sam izabrao iz nogometnih razloga. Ja sam nogometni menadžer i biram nogometaše," poručio je Giggs.đ

Slovačka pa Vatreni

Lawrence i Bennett se moraju pojaviti na Derby Magistrates sudu 15. listopada - dva dana nakon ogleda protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wales prvo očekuje gostovanje u Trnavi protiv Slovačke 10. listopada, a tri dana kasnije i ogled protiv svjetskih doprvaka u Cardiffu.

Velšani se trenutačno nalaze na četvrtom mjestu skupine sa šest bodova, četiri manje od lidera Hrvatske i tri manje od Slovačke i Mađarske. Međutim, Giggsova družina ima i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati by SofaScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.js

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo