GDJE SU NESTALI HRVATI: / Znate li tko su najbolji strijelci našeg prvenstva?

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

Sedam kola je odigrano u nogometnom prvenstvu, a znate li tko najbolji strijelci naše lige?

24.8.2015.
12:06
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

Jedno je sigurno - Hrvati nisu, domaći strijelci baš se i nisu iskazali na startu prvenstva. No, nisu niti mogli, jer glavne napadačke uloge u tri naša najbolja kluba imaju - stranci. Dinamov napad predvode Čileanaci (Henriquez i Fernandez), Alžirac (Soudani) i najpreciziniji u domaćem prvenstvu - Armin Hodžić.

5 GOLOVA - Armin Hodžić

Nakon sedam kola, vodeći je strijelac 20-godišnji Sarajlija Hodžić, koji je do Dinama stigao prošlog ljeta nakon neuspjele epizode u Liverpoolu. U prvenstvu je zabio pet golova, i to u samo dvije utakmice. Interu je utrpao pet komada, a Zagrebu dva. Protiv Splita i Osijeka je prosjedio svih 90 minuta, a protiv Hajduka i Istre je ulazio u završnici s klupe. Ukupno je odigrao 293 minute, što znači da svakih 58 minuta zabija. Odličan prosjek i za Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 GOLA - Ilija Nestorovski, Muzafer Ejupi, Roman Bezjak

Dva Makedonca i Slovenac su utrpali po četiri gola dosad u prvenstvu. Nesterovski i Ejupi svojim golovima nose Inter odnosno Slaven Belupo. I dok je Nesterovski već treću sezonu u Zaprešiću, Ejupi je u Koprivnicu stigao u veljaču 2015. godine s Tajlanda. Njegov Songkhla United ispao je u drugu ligu, a on sa slobodnim papirima stigao u Slaven. Ove sezone krenuo je briljantno, tri gola u prva dva kola, ali nakon četiri kola suše zabio je u nedjelju Zagrebu.

Roman Bezjak je novo ime na hrvatskim travnjacima. Slovenac (26) stigao je iz bugarskog Ludogoreca, a vjerojatno bi i na kontu imao više od četiri gola, ali protiv Dinama je zaradio crveni karton. Zato i nije igrao u zadnja dva kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3 GOLA - El Arabi Hilal Soudani, Bekim Balaj, Petar Franjić

Dinamov Alžirac i Rijekin Albanac rade društvom bivšem Dinamovom junioru s tri gola na kontu. Franjića je Dinamo godinama slao između Lokomotive i Seseveta, da bi 2013. godine završio na posudbi u Istri koja je na kraju i dovela 24-godišnjeg napadača. U sezonu je krenuo s tri gola u dva kola, da bi - sve puknulo. Zbog neisplate plaća otišao je put Splita, a prije par dana HNS je odobrio njegu registraciju za novi klub. Proteklog vikenda je debitirao za 'crvene'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo