GASI SE KLUB U KOJEM SU STASALA ČETVORICA VATRENIH: / 'Bio sam u kontaktu s njima, sigurno vole klub, ali...'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Bili su redoviti član prve hrvatske nogometne lige, ali prije pet godina počeo je njihov pad, a sada je nogometnom klubu Zadar i službeno stigao kraj jer se gasi zbog dugova

3.6.2020.
20:16
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Klub u kojem su stasali Modrić, Vrsaljko, Subašić i Livaković praktički više ne postoji. Dioničko društvo NK Zadar je u blokadi, ali osnovana je Udruga građana HNK Zadar kako bi mogla funkcionirati barem Škola nogometa.

“To su višegodišnja dugovanja kluba koja su se odgađala i došlo je nekako vrijeme za naplatu i trenutno smo u višemilijunskoj blokadi”, rekao je direktor NK Zadar i predsjednik HNK Zadar DamirKnežević za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seniori su još uvijek članovi starog kluba koji nema novca za nastavak natjecanja u Trećoj ligi, a ako prijeđu u novi klub kreću natjecanje iz prve ili druge županijske lige.

“Moramo još vidjeti je li naši dioničari mogu sanirati dugovanje i omogućiti natjecanje. Moramo uopće vidjeti koju ćemo ligu igrati. Tako da mi se nadamo još uvijek najboljem, tako i naši igrači”, dodao je,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RenoSinovčić, koji je vedrio i oblačio zadarskim klubom, vlasnik je 35 posto dionica, ali njegove dionice je blokirao USKOK prije pet godina kada je krenula i istraga oko malverzacija u NK Zadar. Najveći je dioničar Grad Zadar koji ima 41 posto dionica.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

18.07.2018., Zadar - Na stadionu Stanovi cetvorica zadarskih vatrenih, Sime Vrsaljko, Dominik Livakovic, Danijel Subasic i Luka Modric, polozila su vijenac i zapalila svijece na mjestu stradavanja Hrvoja Custica. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

“Ne možemo više bacati te novce u rupu, da praktički mi dajemo novce, a da drugi netko raspolaže, da nitko ne zna s čime i kako. Ja mislim da je to prošlo vrijeme i da trebamo podvući jednu crtu”, kazao je gradonačelnik Zadra BrankoDukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svetozar Ćustić, donedavni direktor kluba i otac HrvojaĆustića koji je umro nakon udarca glavom u zid na stadionu Stanovi, smatra da je trebalo iskoristiti priliku kada su bivši igrači poput Modrića i Subašića htjeli ulagati u klub. Ali preko neriješenih dubioza, i financijskih i zakonskih, nitko ne želi.

“Zainteresirali su se za klub mnogi kako uložiti u njega, ne samo igrači. Međutim, kad su vidjeli situaciju kakva je, odustaju odmah. Sigurno vole klub, ja sam s njima bio u kontaktu tada i s Lukom i sa Šimom, i s Livakovićem, i s ovim malim Vrsaljkom, Subašićem, svima njima”, poručio je Ćustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se prebace u novi klub, seniori Zadra će igrati zapravo u četvrtoj ili petoj ligi. Kojoj točno odlučit će Županijski nogometni savez kojemu je na čelu Reno Sinovčić

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo