GALATASARAY U NAPETOJ ZAVRŠNICI PRVENSTVA OSIGURAO 22. NASLOV PRVAKA: / Preokretom do slavlja

Image
Foto: Profimedia, Seskimphoto

Napeta završnica prvenstva

19.5.2019.
20:40
Profimedia, Seskimphoto
VOYO logo

Nogometaši Galatasaraya obranili su naslov turskog prvaka nakon što su u ključnom dvoboju za prvo mjesto na svom stadionu pobijedili izravnog suparnika Istanbul Basaksehir sa 2-1.

Galatasaray kolo prije kraja ima tri boda više i bolji međusobni skor od Basaksehira jer je prvi susret završio 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba trenera isključena

Bila je to utakmica s mnogo nervoze i incidenata, a oba trenera Fatih Terim i Andullah Avci su deset minuta prije kraja susreta završila na tribini. Utakmicu je vodio najpoznatiji turski sudac Cuneyt Cakir koji je dvoboj produžio čak 10 minuta.

Galatasaray je stigao do pobjede preokretom u drugom poluvremenu, a domaćinu su poništena i dva gola, jedan zbog igranja rukom, a drugi zbog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli u 17. minuti preko Rijada Bajića i do kraja poluvremena držali su vodstvo. Domaćin je izjednačio u 47. minuti preko Sofianea Feghoulija, a do potpunog preokreta došlo je u 64. minuti kada je Henry Onyekuru zabio za 2-1.

Basaksehiru bi to bio prvi

Istanbul Basaksehir je do kraja utakmice pokušavao izjednačiti što bio ga gurnulo u pobjedničku situaciju, ali se domaćin obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Galatasaray je to rekordni 22. naslov prvaka, dok će Basaksehir još neko vrijeme čekati na svoju prvu titulu u povijest.

Kolo prije kraja Galatasaray ima 69 bodova, Basaksehir 66, a treći je Bešiktaš sa 62 boda. Trabzonspor na četvrtom mjestu ima 60 bodova, a Fenerbahče je tek 11. sa 40 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo