IZBORI SU 22. PROSINCA

FUTSAL DINAMO DAO PODRŠKU ŠIMIĆU: ‘Njegovom kandidaturom počinje borba za promjene u hrvatskom nogometu’

Malonogometni klub Futsal Dinamo nastao je kao svojesvrni oblik otpora prema aktualnom vodstvu kluba iz Maksimira, ali očigledno je da u tom klubu ne smatraju lošim samo stanje u Dinamu, već u cijelom hrvatskom nogometu.

Dokaz za to je posljednje priopćenje u kojem iz Futsal Dinama pružaju podršku Dariju Šimiću i njegovoj kandidaturi za predsjednika HNS-a. Iako ni sami ne vjeruju u uspjeh već na ovim izborima, iz kluba poručuju kako od borbe za promjene u hrvatskom nogometu ne treba odustati.

Priopćenje prenosimo u cjelosti:

“Futsal Dinamo kao klub koji okuplja tisuće navijača želi ovim putem izraziti podršku Dariju Šimiću i njegovom timu u borbi za promjene u hrvatskom nogometu. Već dugo vremena stanje u hrvatskom nogometu nije na razinama na kojima može biti, a posljedice toga osjete i futsal klubovi. Iz tog razloga želimo pozvati druge nogometne klubove i ostale djelatnike koji rade u sustavu HNS-a da barem svojim javnim istupom, daju podršku kandidaturi Darija Šimića jer u ovom trenutku ne postoji itko tko može, smisleno i argumentirano objasniti zašto bi vladajuća garnitura HNS-a trebala dobiti još jednu priliku. Smatramo da Dario Šimić i njegov tim zaslužuju javni odgovor svih nogometnih dionika, a ne skrivanje i šutnju kao do sada. Poznavajući rad samog saveza, njegov statut i propise koji brane postojeće stanje, svjesni smo da bez uključivanja svih nezadovoljnih aktera, Šimić i ekipa neće imati uspjeha na ovim izborima, ali to ne mora i ne smije značiti da borba za promjene u hrvatskom nogometu završava. Ona ovom kandidaturom tek počinje, a klubovi moraju postati svjesni da su i oni u velikoj mjeri odgovorni za stanje u kojem se
nalaze. Zato još jednom pozivamo sve klubove, navijače, igrače, trenere i ostale sudionike u nogometu da daju podršku promjenama unutar saveza, kandidatura Darija Šimića i njegove ekipe zaslužuje priliku. ”

Dodajmo kako će izbori za predsjednika HNS-a biti održani 22. prosinca, a jedan od potencijalnih kandidata, saborski zastupnik Marijan Kustić odlučio je da niti neće ulaziti u utrku, tako da će bitku voditi Dario Šimić i Davor Šuker. I to prvo za potpise županijskih saveza.

Povratak na Net.hr