UOČI UTAKMICE

FRANCE FOOTBALL SLOŽIO IDEALNIH 11 OD HRVATA KOJI SU IGRALI U LIGUE 1: Skoblar, Bokšić, Šimić….

U momčadi su se našla neka legendarna imena

Malo više od dvije godina nakon finala Svjetskog prvenstva u Rusiji Francuska i Hrvatska odmjerit će snage u sklopu Lige nacija. dusret je an rasporedu u utorak u 20:45, a to je bio povod France Footballu da složi idealnu momčad od hrvatskih nogometaša koij su igraču u njihovoj prvoj ligi.

Na vrata su stavili Danijela Subašića, ali nisu zaboravili pomenuti niti Vedrana Runju, koji je igrao za Marseille i lens.

“Subašić je osam godina branio za Monaca i postao je jedan miljenika navijača te je bio dio momčadi koja je osvojila prvenstvo i igrala u polufinali Lige prvaka 2016.-2017.”, piše FF.

Obranu pak zastupaju Dejan Lovren, nekadašnji igrač Lyona, Duje ĆaletaCar, koji trenutačno brani boje Marseillea te Zlatko Vujović, koji je igrao Bordeaux, Nicu i Cannes. Na desni bek stavili su Darija Šimića, za kojeg pišu da je istinska hrvatska legenda sa 100 nastupa za Vatrene. On je nakon Intera i Milana igrao za Monaco.

Nadalje u momčad su dodali Jerka Leku, koji je također igrao za Monaco, te Tomu Bašića, veznjaka Bordeauxa. Nadalje u sredini se nalazi još Ivica Šurjak, bivši igrač PSG-a.

U napadu su pak pronašli mjesta za Josipa Skoblara, koji je tri puta zaredom bio najbolji strijelac prvenstva u dresu Marseillea.

Nadalje, tu je također nekadašnji igrač Marseillea Alen Bokšić i za kraj su se sjetili Dade Prše. On je traga u Francuskoj ostavio igrajući za Monaco.

Sastav FF-a: Subašić – Lovren, Duje Ćaleta-Car, Vujović – Šimić, Bašić, Šurjak, Leko – Skoblar, Bokšić, Pršo

Povratak na Net.hr