[FOTO] RAPSODIJA DINAMA NA MAKSIMIRU: / Olmo, Oršić i Petković pogađali mrežu Rijeke za 12 bodova prednosti na vrhu HNL-a

Image
Foto: PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice između Dinama i Rijeke mogli ste pratiti UŽIVO na portalu Net.hr.

18.12.2019.
19:26
PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama pobijedili su Rijeku sa 3-0 (2-0) u zaostaloj utakmici 6. kola Prve HNL, odigranoj u srijedu na stadionu Maksimir, čime su Zagrepčani jesenski dio borbe za naslov prvaka Hrvatske završili sa 12 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem, splitskim Hajdukom.

Vodeći pogodak za Dinamo postigao je Dani Olmo u 9. minuti, a na 2-0 je u 17. minuti povisio Mislav Oršić. Strijelac trećeg pogotka za 'modre', za konačnih 3-0, bio je Bruno Petković, koji je u 56. minuti precizno izveo kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivo prvi

Dinamo je u 19 kola osvojio 47 od mogućih 57 bodova i ima 12 bodova više od drugoplasiranog Hajduka. Treća je Rijeka sa 34 boda, a četvrti Osijek sa 33. Gorica ima 29, a šestoplasirana Lokomotiva 28 bodova. Slaven Belupo je na sedmom mjestu sa 18 bodova, a izjednačenu borbu za opstanak vode tri momčadi od osmog do desetog mjesta: zaprešićki Inter sa 13 bodova te pulska Istra 1961 i Varaždin koji ih imaju po 12.

Prvenstvo će biti nastavljeno 31. siječnja 2020., kad će prvu utakmicu 20. kola odigrati Inter i Istra 1961. Preostali parovi 20. kola su: Lokomotiva - Rijeka, Slaven Belupo - Dinamo (1.2.), Varaždin - Hajduk i Gorica - Osijek (2.2.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Furiozan početak

U derbiju 6. kola, odgođenom zbog europskih obveza koje su Dinamo i Rijeka imali krajem kolovoza, aktualni prvak je rano dao do znanja gostima da ne misli propustiti priliku za stvaranje još veće prednosti u odnosu na ostatak prvoligaškog društva. U 7. minuti je Kadzior lukavo pucao s 25 metara, a lopta je prošla malo iznad grede. Već dvije minute poslije Dinamo je došao do vodstva sjajnom akcijom u četiri poteza.

Emir Dilaver je uputio oštru prizemnu loptu s polovice igrališta prema Bruni Petkoviću, a hrvatski reprezentativac ju je samo petom proslijedio prema Ameru Gojaku koji je u punom trku ušao u kazneni prostor, povratnim dodavanjem pronašao Danija Olma, a Španjolac je preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka prijetila

Rijeka je u 15. minuti imala priliku za izjednačenje nakon pogrešnog dodavanja Nikole Mora, koje je presijekao Acosty i poveo kontranapad u kojem ga nisu uspjeli srušiti ni Moro, ni Perić, prije nego što je proslijedio loptu do Andrijaševića. Riječki napadač je pucao sa 15-ak metara, ali je njegov nedovoljno snažan udarac Dominik Livaković lakoćom obranio.

Kad nije postigla, Rijeka je dvije minute kasnije primila drugi pogodak. Iz ne pretjerano obećavajuće situacije, a nakon što gostujući obrambeni igrači nisu uspjeli izbaciti loptu izvan svog kaznenog prostora, ona je došla do Mislava Oršića koji ju je lijepo primio i iz voleja preciznim udarcem smjestio na isto mjesto koje je prije njega pogodio Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sadržajnom prvom dijelu najbolju priliku za smanjenje zaostatka Riječani su propustili u 24. minuti, kad je Smolčić pucao iz daljine, a Livaković kratko odbio loptu na koju je natrčao Antonio Čolak. No, njegov udarac sa 10-ak metara Livaković je obranio nogom i sačuvao svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu bilo je mnogo manje opasnih situacija pred oba gola, a Dinamo je do trećeg pogotka stigao u 56. minuti iz kaznenog udarca, opravdano dosuđenog nakon što je Raspopović neoprezno startao i srušio Kadziora koji je s loptom odlazio od riječkih vrata. Loptu je na bijelu točku namjestio Bruno Petković i preciznim udarcem pod gredu postavio konačnih 3-0.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva hrvatska nogometna liga, 6. kolo


Dinamo - Rijeka 2:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković, Stojanović, Perić, Dilaver, Šitum, Moro, Kadzior, Olmo, Gojak, Oršić, Petković

Rijeka: Prskalo, Smolčić, Escoval, Župarić, Tomečak, Capan, Pavičić, Acosty, Andrijašević, Raspopović, Čolak

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Smirila se igra na Maksimiru, postavlja se pitanje hoćemo li do kraja ipak vidjeti još koji pogodak ili dobru akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Kod Rijeke su tijekom posljednjih minuta iz igre izašli Raspopović i Acosty, a ušli Iglesias i Lončar.

70' Dinamo je smirio igru, a Rijeka ne izgleda kao da će poremetiti planove Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Pucao je sada Pavičić iz daljine, ali nije precizan.

57' Opasna situacija pred vratima Rijeke nakon ubacivanja Kadziora, ali Prskalo je uspio skrenuti loptu i spriječiti katastrofu za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' GOL Dinamo vodi 3:0! Petković je sigurno zabio s bijele točke. Jedanesterac je izborio Kadzior kojeg je u šesnaestercu srušio Raspopović.

47' Požutio je sada Smolčić.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Završeno je prvo poluvrijeme.

41' Konačno opasniji pokušaj Rijeke. Ubacio je Smolčić, a Livaković nije uhvatio loptu, ali do nje ne stiže ni nitko od gostiju.

37' Olmo je sada dobio žuti karton zbog povlačenja.

30' Nogometaši Rijeke promijenili su pristup nakon što su primili dva gola u manje od prvih 20 minuta, sada puno ofenzivnije izgledaju. No, domaćini su spremni na to i Riječani ne uspijevaju stvoriti ozbiljniju akciju..

26' Modri uzvraćaju - Olmo puca s dvadesetak metara, ali Prskalo brani.

24' Rijeka opet prijeti. Udarac Smolčića iz daljine obranio je Livaković, na odbijenu loptu natračao je Čolak, ali i to Dinamov golman brani.

Galerija

Image

OLMO JE NEZAUSTAVLJIV: Španjolac probio riječku mrežu onako kako to on zna

Image

OLMO JE NEZAUSTAVLJIV: Španjolac probio riječku mrežu onako kako to on zna

17' Oršić je zabio nakon što obrana Rijeke nije na vrijeme uspjela izbaciti loptu nakon Kadziorovog ubačaja.

17' GOL Oršić je zabio i Dinamo sada ima 2:0 nakon saamo 17 minuta!

12' Rijeka je sada pokušala uzvratiti, Acosty je prošao kroz sredinu i uposlio Andrijačevića čiji udarac nije bio opasan.

9' Dinamo je poveo nakon brze i spretno odigrane akcije u kojoj su uz Olma sudjelovali Petković i Gojak. Nakon što je obrana gostiju izigrana, Dinamov Španjolac sigurno je pospremio loptu u mrežu.

9' GOL Dinamo vodi, gol za 1:0 postigao je Dani Olmo!

8' Pritisak pred golom rijeke i dalje traje, sada je Kadzior pucao, ali lopta ide iznad gola.

4' Dinamo je krenuo ofenzivno, Modri imaju pritisak od prvog sučevog zvižduka.

1' Počela je utakmica na Maksimiru, a sudit će je Tihomir Pejin.


17.30 Ovo će biti 101. utakmica između Dinama i Rijeke u hrvatskim natjecanjima. Modri su do sada slavili 45 puta, a Rijeka je pobijedila u 20 navrata.

17.10 Poznati su sastavi u kojima će Dinamo i Rijeka istrčati na Maksimir.


Nogometaši Dinama i Rijeke u srijedu od 18 sati na Maksimiru će odigrati zaostalu utakmicu šestog kola Prve hrvatske nogometne lige.

Uoči tog dvoboja Dinamo je prvoplasirana momčad na tablici s 44 boda, dok je Rijeka treća s njih 34 i pobjedom bi prestigla drugoplsiranani Hajduk.

Golijada na Rujevici

Posljednja utakmica tih protivnika, odigrana 10. studenog u Rijeci završena je izuzetno uvjeljivom pobjedom Modrih od 5:0 i Riječani će na Maksimiru tražiti osvetu za taj poraz od Dinama koji i u ovaj susret ulazi kao favorit.

Prijenos utakmice je na TV kanalu Arena Sport 3.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo