FINSKA OSVOJILA SP U HOKEJU: / U velikom finalu u Bratislavi srušili favorizirane Kanađane

Image
Foto: Profimedia

S brončanim odličjem iz Slovačke su otišli ruski hokejaši

26.5.2019.
23:06
Profimedia
VOYO logo

Hokejaši Finske po treći put u povijesti osvojili su naslov svjetskih prvaka nakon što su u nedjeljnom finalu odigranom u Bratislavi pobijedili favoriziranu Kanadu sa 3-1 (0-1, 1-0, 2-0).

Dva pogotka za Finsku postigao je kapetan MarkoAnttila (23, 43), a jedan HarriPesonen (56), dok je za Kanađane strijelac bio Shea Theodore (11). Pravi junak finske reprezentacije bio je vratar Kevin Lankinen koji je obranio 43 od 44 udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lankinen je bio i junak polufinale pobjede Finske nad Rusijom 1-0, kad je obranio sva 32 udarca suparničkih hokejaša.

U finalu je posebnom pritisku bio izložen u posljednjoj trećini, u kojoj su Kanađani prema njemu uputili čak 21 udaraca, ali bez rezultata. S druge strane, Finci su iz tri udarca dvaput uspjeli svladati Matta Murrayja i tako doći do velikog trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet na istom mjestu

Zanimljivo je da su Finci posljednji Svjetski naslov osvojili 2011. godine, kad je Svjetsko prvenstvo održano u Košicama i Bratislavi, baš kao što je to bio slučaj i ove godine. Prvi od tri naslov osvojili su 1995. godine u Švedskoj. Finsskim hokejašima ovo je ukupno 14 medalja sa svjetskih prvenstava. Uz tri zlata, imaju osam srebrnih odličja i tri bronce.

Kanađani su osvojili čak 50. odličje sa svjetskih smotri, ali nisu uspjeli doći do svog 27. naslova. Uz 26 zlatnih medalja, najuspješnija reprezentacija u povijesti svjetskih prvenstava ima 15 srebrnih odličja i devet bronci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S brončanim odličjem iz Slovačke su otišli ruski hokejaši, koji su u dvoboju za 3. mjesto pobijedili Češku sa 3-2 u raspucavanju. Nakon osnovnih 60 minuta i 10 minuta produžetka rezultat je bio 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo