FINALE KOJE NITKO NIJE OČEKIVAO: / Ovakve preokrete možete vidjeti samo u ženskom tenisu

Image
Foto: Profimedia, TEMP Rex Features

Doznali smo finalistice Roland Garrosa

7.6.2019.
13:08
Profimedia, TEMP Rex Features
VOYO logo

Ashleigh Barty i Marketa Vondroušova u subotu će igrati finale Roland Garrosa. Prevedeno, imat ćemo novu Grand Slam pobjednicu. I dok se Australkin ulazak u finale ne može smatrati iznenađenjem jer ipak je riječ o osmoj igračici svijeta, to se definitivno može i mora za mladu Čehinju koja je u četvrtfinalu zaustavila Petru Martić.

19-godišnjakinja iz Sokolova sada je, pak, zaustavila veliki, činilo se i nezaustavljivi, nalet Johanne Konte sa 7:5, 7:6 (2). Britanka je imala u oba seta 5:3, u prvom i tri set-lopte, no Vondroušova je režirala dva preokreta za najveći uspjeh karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još su veći preokreti viđeni u dvoboju Barty i Amande Anisimove. Bivša kriketašica vodila je s 5:0 u prvom setu, imala dvije vezane set-lopte da bi tada šest gemova u nizu dobila mlađahna Amerikanka i u tie-breaku okrenula još 2:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tog je trenutka osvojila sljedećih 17 poena (!), povela s 3:0 i, izgledalo je, samo trebala zadati posljednji udarac. No nije se dogodio, Barty je uzvratila osvojivši sljedećih šest gemova i potom u trećem setu dovršila posao (6:7, 6:3, 6:3) za prvo finale Grand Slama (prva Australka u Parizu nakon 2010.) i sasvim dobru priliku da ga ovjenča konačnim trijumfom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo