NEVJEROJATNA POGREŠKA

FIFA VRAĆA AMERIKANCE U ŽIVOT: Zbog fantomskog gola ponavlja se ključna utakmica za SP?

Nepostojećim golom Paname na utakmici s Kostariokom stajao je Sjedinjene Američke Države plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Johan Venegas u 36. minuti doveo je Kostariku u vodstvo u Panama Cityju, a domaćima je u 53. minuti izjednačenje fantomskim golom donio Gabriel Torres. Snimka je jasno potvrdila da lopta nije prešla crtu, čak ni blizu, ali su suci svejedno priznali pogodak.

ŠOKANTAN RASPLET KVALIFIKACIJA: Panama prošla fantomskim golom, Amerikanci prvi put nakon 1986. bez SP-a

Unatoč žestokim reakcijama na ovakvu odluku rezultat je ostao nepromijenjen. Izazvalo je to zgražanje nogometne javnosti jer nikome nije jasno kako je to moguće.

Amerikanci ne polažu prevelike nade da bi se nešto moglo promijeniti, ali ne treba zaboraviti na presedan s kraja prošle godine. Tada je, naime, Južnoafrička Republika slavila protiv Senegala 2:1 zahvaljujući nepostojećem jedanaestercu jer je bilo očito da je igrač zaustavio loptu koljenom, a ne rukom.

Fifa je poslije incidenta odlučila reagirati. Glavni sudac te utakmice, Joseph Odartei Lamptey , doživotno je suspendiran jer je direktno utjecao na rezultat, a odlučeno je i da se utakmica opet odigra.

Stoga, pitanje je hoće li Fifa smoći snage i opet ispraviti nepravdu.

 

Povratak na Net.hr