FIFA ODLUČILA STATI NA KRAJ VELIKANIMA: / Boban i društvo ukidaju praksu od koje žive brojni klubovi

Image
Foto: Screenshot/HRT

Što će napraviti bit će poznato u listopadu.

10.4.2018.
13:11
Screenshot/HRT
VOYO logo

Krovna organizacija svjetskog nogometa (FIFA) želi stati na kraj eksploataciji mladih igrača. Naime, ozbiljno razmišljaju o promjenama u sustavu posudbe igrača. Jer, kako se ispostavilo, posljednjih godina klubovi ga koriste ne za razvoj mladih igrača, nego na zaradu na istima.

France Football piše da se razmišlja čak i o ukidanju posuđivanja igrača. Prvotna ideja ovog sustava, kao što je navedeno, bilo je slanje mladih igrača u slabije klubove gdje bi se trebali dodatno razvijati, no Fifa je smatra da se sustav počelo zlorabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki klubovi potpisuju veliki broj mladih igrača kako bi ih posudili, a potom prodali. Često pritom ne bi dobili niti priliku zaigrati za te velikane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

France Football ističe da Juventus trenutno na posudbi ima 41 igrača, Udinese 27, Chelsea 22 i Manchester City 18. Sve je to navelo vodstvo Fife da se ozbiljno pozabave ovim problemom.

Tako će Izvršni odbor o novim mjerama raspravljati u listopadu nakon sastanka između FIFPro-a (sindikad nogometaša), Europskog udruženja klubova, Foruma svjetskih liga i bivših zvijezda poput Cafua, Zvonimira Bobana, Edwina van der Sara i Marca van Bastena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo