TURSKI DE GEA

FIFA NEMILOSRDNA PREMA TURCIMA: Poništen transfer velike zvijezde

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odbila je žalbu turskog Galatasarayja na registraciju Kevina Grosskreutza, no njemački reprezentativac će usprkos tome ostati u Istanbulu i čekati 1. siječnja 2016. kako bi mogao zaigrati za turski sastav.

U slučaju koji je podsjećao na neuspjeli De Gein transfer iz Manchester United u Real Madrid, FIFA je poništila Grosskreutzov transfer iz Borussije Dortmund u Galatasaray zbog nepravilnosti.

Do kraja godine igrat će samo prijateljske utakmice

Očekivalo se kako će se Grosskreutz vratiti u Dortmund, no 27-godišnji krilni igrač će ostati u Istanbulu i igrati prijateljske utakmice.

“U Dortmundu sam proveo šest sjajnih godina. Hvala svima u klubu, a posebno fantastičnim navijačima. Vrijeme je za novi izazov, trebam novi zrak za disanje. Nažalost, do konca godine nemam pravo nastupa u službenim utakmicama,” poručio je Grosskreutz koji je bio član njemačke vrste koja je na SP-u u Brazilu 2014. osvojila prvo mjesto.

Borussiji 1,5 milijuna odštete

Grosskreutz je u Borussiju stigao 2009. iz Rot Weiss Ahlena, a u dresu momčadi iz Dortmunda je odigrao 176 ligaških utakmica i postigao 23 gola. Borussiji će pripasti 1,5 milijuna eura odštete.

Povratak na Net.hr