FESTIVAL RUKOMETA OPET ĆE DONIJETI PRAVU POSLASTICU: / Najveći hrvatski derbi već u polufinalu Kupa

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Od 16. do 19. svibnja Poreč će ugostiti završnicu Kupa za rukometaše i rukometašice

13.5.2019.
18:42
PIXSELL
VOYO logo

Počevši od četvrtka pa sve do nedjelje, Poreč će biti domaćin hrvatskog rukometnog festivala. U muškoj i ženskoj konkurenciji tražit će se pobjednici Kupa za ovu sezonu, a kod rukometaša odmah u polufinalu u petak imat ćemo finale prije finale između PPD Zagreba i Nexea.

Nova prilika za Nexe

"Ove se sezone pokazalo da su PPD Zagreb i Nexe najbolje ekipe u Hrvatskoj, tako da je ovo finale prije finala. Čeka nas jedna jako zahtjevna utakmica u polufinalu s Nexeom s kojim smo već igrali nekoliko puta ove sezone, ali ovo je nova utakmica, novo poglavlje, igra se za Kup Hrvatske, i jedni i drugi imamo isti cilj, a to je ulazak u finale. Nekih nepoznanica između nas nema, očekujem dobar rukomet i zanimljivu utakmicu u kojoj će uživati i publika. I zato pozivam sve da dođu u Poreč i podrže rukometaše svih ekipa“, izjavio je Branko Tamše, trener zagrebaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Našičani su prije dvije godine imali ogromnu priliku, ali izgubili su nakon izvođenja sedmeraca.

"Najveći hrvatski derbi odmah je u polufinalu. Vidjeli smo u zadnje dvije utakmice koje smo igrali sa Zagrebom da smo napadački imali dosta problema. Tako da se pokušavamo spremiti da zabijemo koji gol više i da ne dopuštamo agresivnoj Zagrebovoj obrani da nas prekida u napadu. Obrana je bila na zadovoljavajućoj razini i očekujem da ćemo je ponovit", poželio je Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

09.12.2017., Sportska dvorana OS kralja Tomislava, Nasice - SEHA Gazprom liga, 10. kolo, RK Nexe - PPD Zagreb. Igor Vori. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Drugo polufinale igrat će Dubrava i trećeligaš Čakovec, pa logika govori da bi dubravaši nakon pet godina opet trebali u finale.

Čakovčanima prvi put

"S obzirom da nam je Čakovec protivnik u polufinalu, očekivanja su, jasno, da mi to pobijedimo, ali nikako to ne smijemo shvatiti olako. Zato moramo dati sve od sebe, ozbiljno shvatiti protivnika, odigrati brz rukomet i ključno će biti da shvatimo da je to Kup, kao i da je u Kupu sve moguće. Koristim priliku za pozvati sve ljubitelje rukometa, sve one koji su odrasli uz rukomet i sve one koji vole rukomet da dođu u Poreč na završnicu Kupa i na dane rukometa", kazao je Vlado Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čakovčani su prvi put na ovoj završnici.

"Prvi put u povijesti klub iz trećeg ranga je došao u završnicu Kupa Hrvatske i to nas čini jako zadovoljnima. Što se tiče očekivanja, mi smo vjerojatno jedina ekipa koja ide u Poreč rasterećena, koja nema što izgubiti, ali naravno, to ne znači da ćemo se predati", izjavio je Josip Borković, trener Čakovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo