FEDERER SLAVIO U HALLEU I STIGAO DO REKORDA: / Čudesni Švicarac napokon ušao u društvo Rafaela Nadala

Image
Foto: AFP

Ovo je Federerov 102. naslov u karijeri zahvaljujući čemu se približio na samo sedam naslova od rekorda

23.6.2019.
14:58
AFP
VOYO logo

Švicarski tenisač Roger Federer osvojio je u nedjelju rekordni deseti naslov na teniskom ATP turniru u Halleu, pobijedivši u finalu Belgijanca Davida Goffina sa 6-4, 6-1 nakon sat i 25 minuta igre. Nakon prvog izjednačenog seta u kojem ni jedan tenisač nije izgubio svoj servis i koji je odlučen u tie breaku, uslijedio je drugi u kojem je iskusni Švicarac pokazao dominaciju.

Nitko poput dvojca

Federer je Goffinu tri puta uzeo servis i drugi set priveo kraju nakon trideset minuta igre. Ovo je bio deveti međusobni susret Federera i Goffina i osma pobjeda švicarskog tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

David Goffin from Belgium returns the ball during his final match against Roger Federer from Switzerland at the ATP tennis tournament in Halle, western Germany, on June 23, 2019., Image: 450765666, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

To je prvi put da je Federer da nekom turniru osvojio deset naslova čime se priključio RafaeluNadalu koji također jedini od tenisača ima najmanje deset naslova na nekom turniru u Open Eri, Španjolac, konkretno, ima 12 naslova pobjednika Roland Garrosa.

Ovo je ujedno i Federerov 102. naslov u karijeri zahvaljujući čemu se približio na samo sedam naslova od rekorda kojeg drži JimmyConnor (109). Federer je također najstariji pobjednik na Touru od 1977. kada je to uspjelo tada 43-godišnjem KenuRosewallu u Hong Kongu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo