Federer oduvao Mareja i ide u polufinale Australijan opena

Nadal mu je sledeći protivnik

22.1.2014.
13:38
VOYO logo

Švajcarac Rodžer Federer eliminisao je Endija Marija i izborio polufinale Australijen opena gde će igrati protiv najvećeg rivala u karijeri Rafaela Nadala, objavio je B92.

Federer je posle skoro tri i po sata borbe savladao Britanca sa 6:3, 6:4, 6:7(6), 6:3 i zakazao novi teniski klasik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu igraće Tomaš Berdih i Stanislas Vavrinka, koji je eliminisao trostrukog uzastopnog šampiona Novaka Đokovića.

Federer je perfektnim servisom kontrolisao prva dva seta, strpljivo čekao svoju šansu, dobio po jedno i obe iskoristio za laganu prednost od 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu je na isti način stigao do 5:4 i servisa za meč, ali je popustio prvi put i dozvolio Britancu da izbori taj-brejk. Federer je i tu imao šanu da završi meč, imao dva servisa za to, ali se sjajni Mari izvukao iz ponora i sa dva mini-brejka preokrenuo i dobio set za povratak u meč.

Četvrti set obeležio je drugi gem u kojem je Mari spasao čak šest brejk lopti. Usledilo je nekoliko mirnih gemova, da bi u osmom Federer iskoristio pad koncentracije rivala i treću brejk šansu pretvorio u prednost koju je sigurnim servisom pretvorio u konačnu pobedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer i Nadal su do sada imali 33 okršaja, Španac ima čak 12 pobeda više, a dobio je i poslednja četiri koja su imali tokom 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo