FEDERER LOVI 101. TROFEJ U KARIJERI: / Švicarac izborio finale s braniteljem naslova

Image
Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFP

U dosadašnji sedam mečeva protiv Federera Amerikanac je dvaput izlazio kao pobjednik

30.3.2019.
10:36
Matthew Stockman/Getty Images/AFP
VOYO logo

Švicarac RogerFederer i Amerikanac JohnIsner borit će se u nedjelju za naslov pobjednika Miami Opena, nakon što su u polufinalu nadigrali dvojicu tinejdžera iz Kanade, 19-godišnjeg Denisa Shapovalova i 18-godišnjeg Felixa Auger-Aliassimea.

Branitelj naslov John Isner prvi je stigao do finala svladavši najmlađeg polufinalistu u povijesti Miami Opena sa 7-6 (3), 7-6 (4), iako je Auger-Aliassime imao servis za osvajanje oba seta. No, u obje situacije je s previše pogrešaka vraćao Isnera u igru, što je 33-godišnji Amerikanac iskoristio i u dva 'tie-breaka' stigao do svog petog finala na turnirima Masters 1000 serije i na korak do obrane naslova u Miamiju, gdje je osvojio svoj jedini trofej iz ove kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

John Isner /AFP

Rekorder

Protiv sebe će u nedjelju imati 37-godišnjeg Rogera Federera koji je po rekordni, 50. put u borbi za trofej na turnirima iz Masters 1000 serije te će tražiti put prema 28. trijumfu na Mastersima, a četvrtom u Miamiju. Federer je u polufinalu nadigrao 18 godina mlađeg Denisa Shapovalova sa 6-2, 6-4. Federer je tako stogao do svog 155. finala u karijeri u kojem će pokušati osvojiti 101. naslov, nakon što je 100. trofej osvojio prije mjesec dana u Dubaiju.

Isner će u svom 27. finalu u karijeri pokušati osvojiti 15. pobjednički trofej. U dosadašnji sedam mečeva protiv Federera Amerikanac je dvaput izlazio kao pobjednik, 2012. u Davis Cupu na zemljanom terenu u Švicarskoj te u njihovom posljednjem dvoboju odigranom u listopadu 2015. na pariškom Mastersu. Federer je slavio u sva četiri dvoboja koja su odigrali na otvorenom i na tvrdoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjeljno finale na rasporedu je u 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

ATP Miami - polufinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

John Isner (SAD/7) - Fellix Auger-Aliassime (Kan) 7-6 (3), 7-6 (4)

Roger Federer (Švi/4) - Denis Shapovalov (Kan/20) 6-2, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo