'BILO JE I VRIJEME...'

EUFORIJA U KATALONIJI NAKON ŠTO JE OMRAŽENI PREDSJEDNIK OTIŠAO IZ BARCELONE: Oglasio se i čovjek koji bi ga mogao naslijediti

Bartomeu (57) je bio na čelu Barcelone od 2014. godine

Slavni španjolski prvoligaš Barcelona u utorak je ostala bez čelništva nakon što su Josep Maria Bartomeu i Izvršni odbor katalonskog giganta podnijeli ostavke na svoje pozicije u nakon sastanka u klupskim prostorijama.

BARTOMEU NAPUSTIO BARCELONU PA OTKRIO DA JE PROŽIVLJAVAO PRAVU DRAMU: ‘Vrijeđali su nas i zlostavljali. Prijetili su meni i mojoj obitelj…’

Glavni razlog ostavke je pismo katalonske vlade u kojemu se dopušta održavanje referenduma o povjerenju Bartomeu 1. i 2. studenoga na stadionu Camp Nou. Bartomeu (57) je bio na čelu Barcelone od 2014. godine.

‘Krivac’ za krizu s Messijem

Barcelona u prošloj sezoni nije osvojila nijedan trofej, što se zadnji puta dogodilo 2008. godine i to je bio jedan od razloga ostavke Bartomeua.

Navijači Barcelone zagovarali su Bartomeuov odlazak jer ga se smatra glavnim krivcem za krizu s najećom zvijezdom Barce Lionelom Messijem, koji je ovoga ljeta pokušao besplatno napustiti klub. Nakon što je on podnio ostavku navijači na društvenim mrežama nisu skrivali svoje oduševljenje.

Prenosimo nekoliko komentara.

“Ovaj trenutak je jednostavno…. previše.”

“Bartomeu je otišao, počinje i revolucija?”

“2020. godina ipak ninje tako loša.”

Oglasio se i kandidat za sljedećeg predsjednika Victor Font te bivši predsjednik Joan Laporta.

“Više od 19 tisuća sociosa je utabalo put i sada treba spasiti Barcu. Ovo vam govorim s više entuzijazma nego ikada – imamo ideje, momčad i želju za ponovnom izgradnjom kluba. Recite ‘da’ budućnosti, živjela Barca”, rekao je Font.

Laporte je komentirao:

“Bilo je i vrijeme, konačno se Barca može ponovno izgraditi.”

Posljednjih čak četiri od pet predsjednika Barcelone odstupili su prije isteka mandata, a jedino je Laporta odradio cijeli mandat.

Povratak na Net.hr