ENGLEZI SRUŠILI ŠPANJOLCE I OSTAVILI HRVATSKU U IGRI: / Gordi Albion usred Seville utrpao tri komada u manje od pola sata

Image
Foto: Screenshot

Poslije remija na Rujevici s Vatrenima, engleska nogometna reprezentacija u sklopu trećeg kola Lige nacija otputovala je u Sevillu na noge Španjolskoj.

15.10.2018.
21:17
Screenshot
VOYO logo

U susretu 3. kola skupine 4 prve jakosne skupine Lige nacija, u kojoj igra i Hrvatska, Engleska je kao gost u Sevilli svladala Španjolsku sa 3-2 (3-0) i tako odluku o tome koja će reprezentacija iz ove skupine izboriti nastup na završnom turniru odgodila za studeni.

Kazna

Španjolci su bolje krenuli u utakmicu i već u prvih 10-ak minuta stvorili nekoliko izrazitih prilika za pogodak, od kojih se posebno ističe veliki promašaj Asensija u 9. minuti kada je s tri-četiri metra umjesto prazne mreže pogodio engleskog vratara Pickforda, koji je ležao na travi, u glavu, nisu uspjeli povesti i za to su bili kažnjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su odličnom kombinatorikom uspijevali osjetiti španjolska postavljanja zaleđa i počeli prijetiti iz protunapada od kojih su dva i iskoristili preko Sterlinga u 16. i Rashforda u 30. minuti. Konačni potom Španjolaca u prvom poluvremenu uslijedio je u 38. minuti kada je Sterling postigao i drugi pogodak te tako po prvi put u karijeri uspio postići dva gola u jednoj utakmici za reprezentaciju.

Ništa od preokreta

U nastavku je Paco Alcacer nakon kornera u 58. minuti glavom smanjio na 1-3, da bi u samoj završnici, u posljednjoj minuti nadoknade Sergio Ramos pogodio za konačnih 2-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom Engleske u Sevilli i dalje su sve tri reprezentacije ostale u igri za osvajanje prvog mjesta u skupini. I dalje vodi Španjolska sa šest bodova, druga je Engleska s četiri, a treća Hrvatska s jednim bodom, ali i utakmicom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja natjecanja u ovoj skupini na programu su još utakmice Hrvatska - Španjolska 15. studenoga u Zagrebu te Engleska - Hrvatska 18. studenoga u Londonu. U slučaju da pobijedi u obje te utakmice, Hrvatska će osvojiti prvo mjesto i igrati na završnom turniru četiri najbolje selekcije koji će se održati u lipnju sljedeće godine. No, ukoliko ne svlada Englesku na Wembleyu Hrvatska će gotovo sigurno završiti na posljednjem mjestu u skupini te u sljedećoj Ligi nacija igrati u drugoj jakosnoj skupini.

Švicarska bolja od Islanda

U susretu skupine 2 lige A Švicarska je kao gost svladala Island sa 2-1 i tako ga ispratila u Ligu B. Strijelci za Švicarsku bili su Seferović u 52. i Lang u 67. minuti, dok je za Island smanjio Finnbogason u 81. Švicarska se ovom pobjedom izjednačila s Belgijom na vrhu ljestvice, oba sastava imaju po šest bodova, ali Belgija ima utakmicu manje, dok je Island na dnu bez bodova, a kako će do kraja natjecanja odigrati još samo jednu utakmicu jasno je kako se ne može pomaknuti s posljednjeg mjesta koje vodi u nižu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinečki slavio

Bosna i Hercegovina je stigla nadomak prolaska u Ligu A nakon što je i u svom trećem nastupu u skupini 3 Lige B ostvarila pobjedu svladavši u Sarajevu Sjevernu Irsku sa 2-0 golovima Džeke u 27. i 73. minuti. BiH je na vrhu ljestvice s devet bodova, druga je Austrija s tri i utakmicom manje, dok je Sjeverna Irska posljednja bez bodova. Izabranici Roberta Prosinečkog osigurat će plasman u Ligu A u slučaju da za mjesec dana osvoje bod u Beču protiv Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo