ENGLESKA – ŠPANJOLSKA 1-2: / Furija slavljem na Wembleyju bacila rukavicu Vatrenima

Image
Foto: AFP

Španjolci su sa novim izbornikom krenuli pobjedonosno u Ligi nacija

8.9.2018.
23:05
AFP
VOYO logo

U prvom susretu iz skupine 4 elitnog razreda Lige nacija španjolska nogometna reprezentacija je u Londonu na stadionu Wembley pobijedila Englesku 2-1, a za tri dana će u Elcheu odmjeriti snage protiv Hrvatske.

Bila je to prva utakmica 'furije' pod vodstvom novog izbornika Luisa Enriquea i odmah veliki 'skalp'. Španjolci su prekinuli engleski niz od 24 utakmice bez poraza na Wembleyju, a posljednji službenu utakmicu koju su izgubili u svom nogometnom hramu doživjeli su u studenom 2007. od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je odlično ušao u susret i stigao do vodstva već u 11. minuti. Marcus Rashford je primio odličan pas Lukea Shawea i zabio bez problema za 1-0. Međutim, vodstvo "Gordog Albiona" kratko je trajalo. Dvije minute kasnije izjednačio je Saul Niguez nakon povratne lopte Rodriga. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu španjolske vrste.

U 32. minuti "Furija" je okrenula rezultat. Thiago Alcantara je ubacio iz slobodnog udarca, a Rodrigo sjajan nastup okrunio golom, trećim u dresu reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, drugo poluvrijeme je ostalo u sjeni teške ozljede braniča Manchester Uniteda Shawa koji je stradao nakon prekršaja Carvajala. Shaw je na nosilima iznesen s terena, a prema prvim vijestima ima ozljedu glave. Španjolska je u idućih 20 minuta mogla riješiti pitanje pobjednika, no "Furija" nije uspjela iskoristiti šokirane domaćine. Engleska se u završnici drugog dijela pribrala i Rashford je imao dvije sjajne prilike, no De Gea je bio sjajan.

U sudačkoj nadoknadi Danny Welbeck je izjednačio na 2-2, ali je nizozemski sudac Danny Makkelie poništio pogodak dosudivši prekršaj nad golmanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolcima sada slijedi okršaj protiv Hrvatske u Elcheu 11. rujna, dok će Englezi idući nastup imati 12. listopada na praznoj Rujevici protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati by SofaScore

https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.jssofa_embed('sofa-standings-embed-64388-16000', window);

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo