EMOTIVNI SRNA: / 'Znate koja je posljednja želja moga oca, igrat ću za Hrvatsku'

Image

Hrvatska reprezentacija doputovala je u četvrtak u Saint-Etienneu gdje će u petak od 18 sati igrati s Češkom.

16.6.2016.
16:04
VOYO logo

"Ovo jako težak trenutak za mene i obitelj. Svima bih se htio zahvaliti. Svim ljudima koji su bili uz mene i moju obitelj. Pogotovo suigračima koji su mi cijelo vrijeme davali podršku. Dobio sam bezbroj telegrama od navijača i hvala im puno. Dobro sam, spreman sam. Svi znaju posljednju želju moga oca - da igram za reprezentaciju", kazao je Srna.

POSLJEDNJA PORUKA OCA HRVATSKOG KAPETANA DARIJA SRNE: ‘Sine, odigraj prvenstvo do kraja’

"Želje moga oca? Sve što je imao uložio je u moju karijeru. Uz razgovor sa svojim obitelji poslije sprovoda donio sam odluku koja je najboljja za mene i moju obitelj i moga oca. On je najsretniji bio kad igram pogotovo za Hrvatsku", kazao je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam gledao Španjolsku i Češku'

"Nažalost nisam gledao utakmicu Španjolska - Češka. Imali smo sastanak u vezi Češke. Ova nam je jako bitna utakmica. Imamo dobru ekipu. Češka je disciplinirana i dobro organizirana. Bit će to teška utakmica. Na Euru nema favorita. Sve su utakmice teške", poručio je kapetan. Opet su uslijedila pitanja o ocu, ali Srna više nije želio o tome.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Dosta je bilo razgovora o tome što je bilo. Koncentriran sam na utakmicu. Vjerujem u sebe. Poslije svadbe, umjesto prve bračne noći odletio sam na utakmicu reprezentacije. Prošli smo dug i težak put da budemo ovdje. Ne bih više želio razgovarati na pitanja o svome ocu. Treba se prebaciti na utakmicu i pitanja u vezi nje", zaključio je Srna s tim dijelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda se kapetan Vatrenih prebacio na Češku.

Disciplinirani i homogeni Česi

"Česi imaju svog Modrića, to je Rosicky, od njega sve ide. Radi se o defanzivno discipliniranoj momčadi, homogenoj, a onda četiri igrača otvaraju se u kontranapad. Imaju dva krila koja su jako brza. Ako Hrvatska ponovi utakmicu i pristup od Turske, možemo se nadati dobrom rezultatu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna se nada da će Česi tražiti igru.

"Cilj nam je ulazak u drugi krug, sa što više bodova. I Češkoj trebaju bodovi, nadam se da će biti otvoreniji i da će biti jednako dobra utakmica kao protiv Turske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na papiru smo bolji nego brončani iz 1998.

"Ja sam za to da igraju igrači koji su psihički i fizički najspremniji, protiv Turkske smo djelovali kao momčad u svakom trenutku, a na treneru je da izabere", kazao je Srna i ponovio tezu o jačoj generaciji nego o brončanima iz 1998.

"Istina je da sam to rekao. Igram 15 godina sam u reprezentaciji, siguran sam da na papiru imamo bolju reprezentaciju nego 1998.. Naravno, to ne znači da ćemo osvojiti medalju. Idemo korak po korak, želimo dobar rezultat, imamo dobru momčad, dobre navijače, tako očekujem i sutra. Ne pobjeđuje uvijek tko je bolji, ali ja sam siguran da ćemo ostaviti srce na terenu i načiniti ponosnim svakog navijača Hrvatske", zaključio je kapetan Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike