EKSPERIMENTI ZINEDINEA ZIDANEA: / Francuz jednostavno ne može igrati bez Modrića i Kroosa

Image

Trener Real Madrida Zinedine Zidane nije bio zadovoljan nakon jedne od najlošijih partija 'kraljevskog kluba' ove sezone, i to na gostovanju kod Las Palmasa u 29. kolu Primere.

15.3.2016.
15:18
VOYO logo

Zidaneu se nikako nije sviđala predstava njegovih nogometaša pa je ljutito napustio stadion Gran Canaria. Statistika je nakon ovoga sraza bila poražavajuća za Real. Las Palmas je u svim segmentima nadigrao Real. Imao je veći posjed lopte od velikana iz Madrida, ali i više šansi na gol. Domaćin ih je čak i pretrčao; 107 kilometara naspram 105 kilometara igrača Reala.

Bivši nogometaš je odmah u svlačionici krenuo s prozivkama. Posebno mu je smetalo što se igrači nisu trudili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki igrači se naljutili na Zidanea

"Ovo nikamo ne vodi", zaključio je Zizou govor pred igračima.

Marca piše kako su se neki igrači naljutiti na trenera i njegove riječi, ali i sami su svjesni kako protiv Las Palmasa nisu bili dobri i kako se takva loša izdanja više ne smiju ponavljati. Jer, u protivnom bi Zidane ovoga ljeta mogao krenuti u ozbiljnije čišćenje svlačionice. A rezova će sigurno biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kako bilo, Francuz je kao vrhunski veznjak koji je kreirao igru nastupajući za Juventus, Real Madrid i reprezentaciju Francuske. I stoga jako dobro razumije obveze svakog igrača i to na svakoj poziciji.

Zidane dobro shvaća što momčad poput Reala mora sve napraviti u utakmici kako bi došla do pobjede i razveselila svoje navijače. Zidane posebno naglasak stavlja na igru u veznom redu, gdje je od svog dolaska na klupu prve momčadi Reala promijenio čak šest postava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić, Kroos i Isco kao njegova idealna vezna linija. Ali...

U prvih pet utakmica, trener Madriđana je u vezi igrao sa Modrićem, Kroosom i Iscom. Na Santiago Bernabeu nije imao problema pobjeđivati momčadi poput Deportiva, Sportinga i Espanyola zbog toga što te momčadi u tim srazovima nisu bile u stanju napraviti Realu probleme u obrani. Međutim, protiv Betisa i Granade (Modrić zabio sjajan pogodak), Real je itekako imao problema u toj stabilnosti linija između obrane i središnjeg dijela momčadi. Stoga, Marca ističe:

Image
Foto: AFP, JOSE JORDAN
Image
Foto: AFP, JOSE JORDAN

Zamijenio Isca sa Kovačićem

"Kroos je ostavljao dojam kao da se baš i ne osjeća dobro i sigurno u igri sa Iscom. I onda je Zidane povukao svoj prvi potez. Zamijenio je Isca sa Mateom Kovačićem, koji je veznjak koji u igri puno radi, a koji je u srazu protiv Athletica imao posebnu misiju. Učiniti Carvajala korisnijim po toj lijevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroos je igrao na centru, ali Zidane se nije zadržao na toj veznoj formaciji. I onda je u vezu bacio Casemira i tako je nestala njegova najbolja vezna linija Modrić-Kroos-Isco. Nakon toga, Francuz je Kovačića stavio u vezu sa Iscom, a u utakmici protiv Rome igrao je sa Modrićem, Casemirom i Kroosom u vezi. Znači, s jednim sigurnim igračem i dva velika talenta. I mix nije bio baš sjajan", seciraju Španjolci pokušaje Zidanea da nađe pravu veznu igru Reala.

Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI
Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI

Mateo Kovačić i Luka Modrić

Eksperimentiranje u veznom redu Zidaneu je donijelo dosta toga lošeg

"Njemački internacionalac nije se baš dobro snašao u obrambenim dijelovima igre, a Modrić to nije shvaćao. Protiv Las Palmasa, Zidane je nastavio eksperimentirati u vezi, odnosno, tražiti svoju savršenu veznu liniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, iako mu je to donijelo dosta lošeg, Zidane je sada svjestan kako ukoliko brzo ne nađe formulu u veznom redu koja će odgovarati taktici 4-4-3, da Bale, Benzema i Ronaldo neće moći u toj formaciji igrati zajedno. Što je zaista nevjerojatno", završava Marca.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo