DVOBOJ HRVATSKIH KLUBOVA U LIGI PRVAKA: / Jadran preokrenuo za ogromnu pobjedu nad slavnim Jugom

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Pobjedom je Jadran stigao na peto mjesto u skupini A Lige prvaka

8.11.2019.
20:55
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Vaterpolisti splitskog Jadrana ostvarili su veliku pobjedu u utakmici 4. kola skupine A Lige prvaka odigranoj na splitskom bazenu Poljud, u kojoj su preokretom došli do trijumfa 12-11 (2-4, 3-2, 2-3, 5-2) nad dubrovačkim Jugom AO.

Splićane su do prve pobjede u ovoj sezoni Lige prvaka predvodili su sa po tri pogotka Antonio Dužević i Ante Visković, dvaput su mrežu tresli Rino Burić i Marin Delić. Domaći vratar Mate Anić imao je 13 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Dubrovčana je najefikasniji bio Danil Merkulov sa tri pogotka, a po dva gola postigli su Paulo Obradović i Luka Lončar. Gostima nije pomoglo ni 16 obrana Tonija Popadića.

Bolja realizacija

Dubrovčani su vodili vrećim dijelom utakmice i u posljednju četvrtinu ušli s dva pogotka prednosti (9-7). No, Splićani su sa četiri uzastopna gola došli do vodstva 11-9. Jug je odgovorio s dva gola za izjednačenje na 11-11, ali je 57 sekundi prije kraja Ante Visković realizirao igrača više za konačnih 12-11. Mate Aniće je 28 sekundi prije kraja obranio udarac Javiju Garciji kad je Jug imao brojčanu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te dvije posljednje akcije bile su ogledalo utakmice u kojoj je Jadran došao do pobjede zahvaljujući boljoj realizaciji s igračem više: Splićani su imali 50 % uspješnosti (8/16), dok je Jug AO imao samo 35 % (5/14).

Jug treći

Jadran je pobjedom došao do četiri boda i zasjeo na peto mjesto u skupini A Lige prvaka. Jug AO je ostao na devet bodova te drži treće mjesto. Prvi je Olympiacos sa 12 bodova, a druga Bartceloneta sa devet. Mađarski Szolnoki drži četvrto mjesto sa šest bodova. Iza splitskog Jadrana su ruski Sintez sa tri, njemački Spandau 04 sa dva i Jadran Herceg Novi s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petom kolu Splićani će 19. studenoga gostovati kod Szolnokija, a Jug je domaćin Sintezu.

Treći hrvatski predstavnik, zagrebačka Mladost, u subotu u 4. kolu u skupini B gostuje kod španjolske Terrasse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo