DVA DANA PRIJE PRVE UTAKMICE KAUBOJA STIGLA NAJBOLJA MOGUĆA VIJEST: / 'Svi smo negativni'

Image
Foto: Screenshot

SP počinje u srijedu utakmicom između domaćina i Čilea, a Hrvatska će prvu utakmicu u skupini C igrati u petak, 15. siječnja

13.1.2021.
10:48
Screenshot
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u u utorak Aleksandriju gdje će započeti svoj put na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Po dolasku u Aleksandriju, reprezentacija je odradila zdravstvene protokole, dvostruko PCR testiranje uz još jedno antigensko, a kako je HRS u srijedu objavio svi su testovi negativni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski rukometaši dosad su nastupili na 13 svjetskih prvenstava i pritom osvojili jedno zlato, tri srebra i jednu brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći uspjeh naši su rukometaši ostvarili 2003. u Portugalu osvojivši prvo i do sada jedino svjetsko rukometno zlato. Odabranici Line Červara su turnir otvorili šokantnim porazom od Argentine (29-30), a potom nanizali osam pobjeda za veliko slavlje.

Hrvatska je još tri puta stigla do finala (1995, 2005, 2009) i sva tri puta je poražena. https://www.instagram.com/p/CJ9QQL1gjBM/

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Islandu je izgubila od Francuske (19-23). Deset godina kasnije u Tunisu od Španjolske (34-40), a 2009. u Zagrebu od Francuske (19-24).

Posljednju medalju na svjetskim prvenstvima hrvatski rukometaši su osvojili u Španjolskoj 2013. godine gdje su bili treći. Nakon što su u polufinalu izgubili od Danske (24-30), u dvoboju za broncu slavili su protiv Slovenije (31-26).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska otvara SP u Egiptu u petak utakmicom protiv Japana, dva dana kasnije je ogled protiv Angole, a posljednju utakmicu u skupini imat će 19. siječnja protiv katarske vrste. Dalje idu prve tri ekipe iz svake skupine.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo