banner

PRVA TESTIRANJA

DVA DANA PRIJE PRVE UTAKMICE KAUBOJA STIGLA NAJBOLJA MOGUĆA VIJEST: ‘Svi smo negativni’

SP počinje u srijedu utakmicom između domaćina i Čilea, a Hrvatska će prvu utakmicu u skupini C igrati u petak, 15. siječnja

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u u utorak Aleksandriju gdje će započeti svoj put na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Po dolasku u Aleksandriju, reprezentacija je odradila zdravstvene protokole, dvostruko PCR testiranje uz još jedno antigensko, a kako je HRS u srijedu objavio svi su testovi negativni.

Hrvatski rukometaši dosad su nastupili na 13 svjetskih prvenstava i pritom osvojili jedno zlato, tri srebra i jednu brončanu medalju.

Najveći uspjeh naši su rukometaši ostvarili 2003. u Portugalu osvojivši prvo i do sada jedino svjetsko rukometno zlato. Odabranici Line Červara su turnir otvorili šokantnim porazom od Argentine (29-30), a potom nanizali osam pobjeda za veliko slavlje.

Hrvatska je još tri puta stigla do finala (1995, 2005, 2009) i sva tri puta je poražena.

Na Islandu je izgubila od Francuske (19-23). Deset godina kasnije u Tunisu od Španjolske (34-40), a 2009. u Zagrebu od Francuske (19-24).

Posljednju medalju na svjetskim prvenstvima hrvatski rukometaši su osvojili u Španjolskoj 2013. godine gdje su bili treći. Nakon što su u polufinalu izgubili od Danske (24-30), u dvoboju za broncu slavili su protiv Slovenije (31-26).

Hrvatska otvara SP u Egiptu u petak utakmicom protiv Japana, dva dana kasnije je ogled protiv Angole, a posljednju utakmicu u skupini imat će 19. siječnja protiv katarske vrste. Dalje idu prve tri ekipe iz svake skupine.


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Povratak na Net.hr