UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA

NAŠ NAJBOLJI SPORTAŠ PROŽIVIO DRAMU: ‘Ova godina će mi zauvijek ostati u sjećanju; Hrvatska pati, a ja moram igrati’

Duvnjak je imao problema s ozljedom i koronom, no uspio se oporaviti i sada se nada medalji na Svjetskom prvenstvu

Za nekoliko dana započinje Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu, a Domagoj Duvnjak je za RTL opisao svoja očekivanja, ali komentirao i osvajanje Lige prvaka. Kapetan hrvatske rukometna reprezentacije izabran je za za najboljeg sportaša protekle godine u izboru Sportskih novosti, od strane novinara, onih koji prate sport i koji su tu prvi.

JE LI DUVNJAKU UČINJENA VELIKA NEPRAVDA? Pogledajte što su napravili našem rukometašu na izboru najboljeg igrača i momčadi

‘Mene je to jako pogodilo i nije lagano igrati u takvim uvjetima’

Inače, Kauboji su se okupili i krenuli s pripremama u Poreču, a Duvnjak se priključio nešto kasnije jer je finale Lige prvaka igrao 29. prosinca i podigao trofej s Kielom, porazivši Barcelonu Luke Cindrića. Isti dan dogodio se razoran potres u Petrinji i okolici. Duvnjak je priznao kako mu zbog toga nije bilo lagano igrati ovu, za njega veliku utakmicu…

“Mene je to jako pogodilo i nije lagano igrati u takvim uvjetima. U glavi razmišljaš kako Hrvatska pati, no profesionalci smo i morali smo igrati.”

Godina koja će mu zauvijek ostati u sjećanju

Objasnio je kako će mu, bez obzira na sve, ova godina ostati zauvijek u sjećanju. Prvo je osvojio srebrnu medalju na Europskom rukometnom prvenstvu s hrvatskom reprezentacijom, zatim je osvojio i Njemačko prvenstvo pa je u 5. mjesecu postao otac Šimi i sada za kraj godine osvojio i Ligu prvaka.

Duvnjak je imao problema s ozljedom i koronom, no uspio se oporaviti i sada se nada medalji na Svjetskom prvenstvu.

“Svi smo jedva čekali okupljanje. Ovo je nešto posebno i jedva čekam pripreme. Osjećam se dobro, imao sam neke probleme zbog korone, ali to je normalno nakon 14 dana ležanja. Imao sam problema s kondicijom, krenuo sam sporo s kondicijskim trenerom i uspio sam se oporaviti. Situacija u reprezentaciji nije lagana, vidjet ćemo što će biti sa Šegom, Stepančić je ozlijeđen, ali mi smo uvijek jaki. Prvi plan je prenijeti četiri boda u drugi krug, a onda nam se otvara prilika za četvrtfinale. Nadam se da ćemo osvojiti medalju i jedva čekam da krene Svjetsko prvenstvo”, zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr