OGLAS

DUPLA POBJEDA ŠVICARACA U BEAVER CREEKU: / Axel Lund Svindal iza Feutza i Caviezela

Image
Foto: AFP, VALERIANO DI DOMENICO

Aktualni nositelj Malog kristalnog globusa u spustu, Beat Feuz, pobijedio je u Beaver Creeku

30.11.2018.
21:32
AFP, VALERIANO DI DOMENICO
VOYO logo

Prošlogodišnji osvajač spustaškog Malog kristalnog globusa, švicarski 31-godišnji skijaš Beat Feuz bio je najbrži na drugom ovosezonskom spustu za Svjetski kup, održanom u petak u američkom Beaver Creeku, na stazi Birds Of Prey.

Feutz je bio za samo sedam stotinki brži od sunarodnjaka Maura Caviezela te osam stotinki od trećeplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori natjecanja u Beaver Creeku odlučili su zamijeniti raspored utrka, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i loše prognoze, pa su u petak odlučili održati spust koji je originalno trebao biti vožen u subotu, dok će je superveleslalom pomaknut u subotnji termin, kad su najavljene nove sniježne padaline.

Snijeg je ometao i spustaško natjecanje te je zbog sigurnosti skijaša staza skraćena za više od 600 metara, što je utjecalo na mnogo veću izjednačenost u konačnim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feutz je prvi put slavio na Birds Of Prey, jednoj od najtežih staza u Svjetskom kupu, a ukupno mu je ovo bila 11. pobjeda u karijeri te osam u spustaškim nadmetanjima.

Odličan nastup Švicaraca upotpunio je 30-godišnji Mauro Caviezel koji se treći put u karijeri popeo na pobjedničko postolje. Akselu Lundu Svindalu je peta spustaška pobjeda u Beaver Creeku pobjegla za samo osam stotinki. Sjajni 35-godišnji Norvežanin se po 78. put popeo na pobjedničko postolje u utrkama Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beat Feuz se pobjedom probio na prvo mjesto u redoslijedu spustaša sa 140 bodova, dok je u ukupnom redoslijedu došao do drugog mjesta sa 166 bodova, devet manje od vodećeg Austrijanca Vincenta Kriechmayra koji je u Beaver Creeku osvojio peto mjesto.

Dopuste li to vremenski uvjeti, skijaši će se u subotu boriti za bodove u superveleslalomu, a start utrke predviđen je za 19 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo