SRBI SE UZALUD ŽALILI

DRAMA U ZADNJEM SKOKU: Zbog bizarnog detalja seksi Srpkinja ostala bez medalje pa uložila žalbu

Američka skakačica u dalj Brittney Reese četvrti put u karijeri osvojila je naslov svjetske prvakinje skočivši 7,02 metara u iznimno uzbudljivom i neizvjesnom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u Londonu, te postala prvom daljašicom u povijesti kojoj je to uspjelo.

Reese je za samo dva centimetra nadmašila drugoplasiranu Ruskinju Darju Klišinu koja je skokom od 7,00 m osvojila svoje prvo odličje na svjetskim prvenstvima. Trećeplasirana, Amerikanka Tianna Bartoletta, braniteljica naslova iz Pekinga, u posljednjoj je seriji skočila 6,97 m i za samo jedan centimetar bila bolja od do tada brončane, europske prvakinje Srpkinje Ivane Španović.

Odvojio se broj od dresa

Činilo se da je Španović u posljednjem pokušaju izvela najduži skok natjecanja, ali joj se pri doskoku odvojio donji dio startnog broja od dresa te ostavio trag u pijesku koji je bio bitno kraći od onog gdje je srpska daljašica doista i doskočila. Tako je Španović u nevjerojatnom raspletu prvo ostala bez treće uzastopne bronce na svjetskim prvenstvima, a potom možda i bez naslova svjetske prvakinje.

Navijači protestiraju, Srbi uložili žalbu

Srpska delegacija je uložila žalbu, potvrdio je to na Twitteru predsjednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović. Zato nije bilo odmah proglašenja pobjednice. A glavni sudac je ostao pri odluci da je dobro izmjerio Ivanin skok.

Nakon dodatnog razmatranja spornog skoka u kontrolnoj sobi, suci su ostali pri prvoj odluci, Reese je definitivno proglašena prvakinjom, a Španović je ostala bez medalje.

Navijači već protestiraju na Twitteru. Neki su čak njezin slučaj usporedili s utrkom Milorada Čavića i Michaela Phelpsa na 100 leptir s Olimpijskih igara u Pekingu, kad je Amerikanac u posljednjem zamahu pretekao srpskog plivača.

Rezultati:

skok u dalj (ž)

1. Brittney Reese (SAD) 7,02 metra
2. Darja Klišina (ANA-Rus) 7,00
3. Tianna Bartoletta (SAD) 6,97
4. Ivana Španović (Srb) 6,96
5. Lorraine Ugen (VB) 6,72
6. Brooke Stratton (Aus) 6,67
7. Chantel Malone (DJO) 6,57
8. Blessing Okagbare (Nig) 6,55
9. Lauma Griva (Lat) 6,54
10. Claudia Salman-Rath (Njem) 6,54
11. Eliane Martins (Bra) 6,52
12. Alina Rotaru (Rum) 6,46

Povratak na Net.hr