MENADŽERSKE IGRE

DRAMA U SUSJEDSTVU: U skandalu kakav se ne pamti, Partizan se odrekao ‘srpskog Messija’

Nezapamćeni skandal trese srpski nogomet. Partizan se odrekao svog najboljeg mladog igrača Andrije Živkovića i poslao ga kući s priprema u Cipru, na treninge s otpisanim igračima. To je rasplet višemjesečne trakavice i zamršenih odnosa menadžera povezanih sa srpskim prvakom.

Živković je odbio potpisati novi ugovor s Partizanom, a klub izgubio strpljenje s nadarenim napadačem koji je ove sezone u “crno-bijelom” dresu postigao 12 golova.

Bivša Uprava potpisala štetni ugovor

Bivša Uprava kluba potpisala je, za Partizan, štetan ugovor. Još krajem 2014. godine, prodala je Andriju Živkovića ciparskom Apolonu, točnije 75 posto prava na mladog igrača. Ujedno se i obvezala isplatiti penale ukoliko ne proda igrača u tekućem prijelaznom roku. Sad će Partizan Apolonu i menadžeru Piniju Zahaviju morati isplatiti više od tri milijuna eura. Partizan se obvezao na plaćanje 50 posto najvećeg ponuđenog transfera, a Porto je prošlog ljeta ponudio pet milijuna eura.

Bez obzira na sve ovo, PARTIZAN ZAUVEK U SRCU!!!❤️

A post shared by Andrija Zivkovic 17 (@zivkovic17) on

Financijske akrobacije

Prethodna Partizanova Uprava ostavila je mogućnost da Apolon kupi još 25 posto prava na Živkovića i obvezala se na plaćanje penala od 600.000 eura, ukoliko ne dođe do prodaje igrača. No, nova Uprava nije pristala na prodaju prava, a ciparski Apolon dobio pravo naplatiti 3,1 milijun eura zbog kršenja ugovora. Menadžer Zahavi već je istim pravnim manevrom ranije kupio Lazara Markovića, Nikolu Maksimovića i Nikolu Aksentijevića i proslijedio ih u europske klubove, bez da su ikad zaigrali na Cipru.

Ogroman je to financijski udarac za klub iz Humske koji će ostati i bez odštete koju bi inkasirao na ime Živkovićeve prodaje. Na ljeto će 20-godišnji napadač na ljeto otići kao slobodan igrač.

Predvodnik svjetskih prvaka u suzama

Živković je bio predvodnik mlade srpske reprezentacije U-20 koja je prošle godine na Novom Zelandu postala svjetski prvak. Sada je osuđen na treninge s “otpisanima”, što je rasplet koji ne koristi ni klubu ni mladom igraču.

Živković je vrlo teško podnio odluku kluba, u suzama se oprostio od suigrača na pripremama i danas se vraća u Beograd.

 

Povratak na Net.hr