DRAMA SE NASTAVLJA: / Nijemac propustio prvu priliku za osvajanje naslova

Image

Posljednja utrka sezone na rasporedu je 27. studenoga u Abu Dhabiju.

30.10.2016.
22:06
VOYO logo

Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) slavio je na nedjeljnoj utrci formule 1 za Veliku nagradu Meksika vodeći od početka do kraja utrke te je za sedam bodova smanjio zaostatak u ukupnom redoslijedu svjetskog prvenstva za momčadskim kolegom NicomRosbergom koji je utrku završio kao drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto na najnižoj stubi pobjedničkog postolja na kraju je pripalo Nijemcu SebastianuVettelu u Ferrariju, iako je ciljem prošao kao četvrti. Mladi NizozemacMaxVerstappen (Red Bull), koji je na cilj došao kao treći, zaradio je pet sekundi kazne za vožnju izvan staze pa je na kraju završio kao peti, iza Vettela i momčadskog kolege Australca Daniela Ricciarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjednačio se s Prostom

Pobjeda u Meksiku je osma u ovoj sezoni za LewisaHamiltona i ukupno 51. u karijeri, čime se na ljestvici najuspješnijih vozača svih vremena izjednačio s Francuzom Alainom Prostom na drugom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daleko ispred svih na toj listi je Nijemac Michael Schumacher s 91 pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni svjetski prvak Hamilton dvije utrke prije kraja sezone ima 330 bodova i u ukupnom redoslijedu zaostaje za NicomRosbergom 19 bodova. Odluka o svjetskom prvaku može pasti već za dva tjedna u Sao Paulu gdje će se vozači boriti za Veliku nagradu Brazila. Posljednja utrka sezone na rasporedu je 27. studenoga u Abu Dhabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo