DOSAD NAJEFIKASNIJE: / Hrvatice izgubile, ali izbušile mrežu Njemica

Image

Vaterpolistice Hrvatske doživjele su i peti poraz na Europskom prvenstvu u Beogradu jer su u utorak u posljednjem, 5. kolu B skupine, poražene od Njemačke sa 9:20 (0:6, 5:3, 3:6, 1:5)

19.1.2016.
14:15
VOYO logo

I prije početka EP znalo se da najmlađa ekipa na prvestvu s prosjekom od 19 godina nama relnih izgleda za osvajanje barem jednog boda u izrazito jakoj B skupini. Zato je nakon poraza od Španjolske (3:29), Srbije (4:8), Italije (2:31), Francuske (3:14) i današnji poraz od Njemica očekivan.

Protiv Turske za 11. mjesto

Sada Hrvatice u Beogradu imaju još samo utakmicu za plasman na 11. mjesto za koje će se boriti s Turskom u petak, 22. siječnja u 12 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je i realan plasman reprezentacije koja dolazi iz zemlje u kojoj je ženski vaterpolo u dubokoj sjeni muškog i za koju pored pet seniorki i šest juniorki igraju i dvije kadetkinje.

Uostalom, teško da bi naše reprezentativke kroz kvalifikacijske turnire osigurale nastup u Beogradu da LEN nije odlučio povećati broj ženskih ekipa sa 8 na 12 i zato od odabranica Nikše Savina tek u susretu s Turkinjama možemo očekivati prvu pobjedu u njihovom drugom nastupu na EP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijeru imale 2010. u Zagrebu

Prvi put su naše vaterpolistice nastupile na EP 2010. u Zagrebu i to pravo stekle su zato što smo bili domaćini i na tom prvenstvu smo uz četiri poraza osvojili posljednje, osmo mjesto. Od te reprezentacije ostala je jedino kapetanica i naša najstarija igračica Emmi Miljković (28) iz riječkog Primorja.

Nakon prve četvrtine u kojoj su Njemice bila dominantve u drugoj četvrtini odabranice Nikše Savina postigle su čak pet pogodaka i uspjele dobiti taj period igre. I u trećoj i četvrtoj četvrtini Hrvatice su upjele postići još četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke za Hrvatsku dale su: Emmi Miljković i Dala Lordan po 2, te Anamarija Brnas, Ivana Butić, Petra Bukić, Tereza Balić i Domina Butić po jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo