SLUČAJ KYRGIOS

DONNA JE POTPUNO IZGUBILA ŽIVCE I ZAPLAKALA: ‘Kazna Kyrgiosu je smiješna!’

Donna Vekić još jednom se oglasila u povodu “slučaja Kyrgios”. Brutalne uvrede koje je australski tenisač uputio na njezin račun za vrijeme meča protiv Wawrinke, prolazile su joj kroz glavu i u kvalifikacijama US Opena.

Vekić je nezadovoljna kaznom koju je ATP izrekao bezobraznom Kyrgiosu. Za riječi  “Kokkinakis je ‘prasnuo’ tvoju curu’, koje je izrekao njezinom dečku, australski tenisač prvo me morao platiti 10.000 dolara, a zatim je kazna povećana na 25.000 i uvjetnu suspenzija u trajanju od mjesec dana s rokom kušnje od šest mjeseci.

“Smiješno je što nije suspendiran”

No, sve to nije bilo dovoljno da umiri Donnu. “Nažalost, nije suspendiran. To je smiješno. Ne želim više komentirati”, izjavila je hrvatska tenisačica za New York Post nakon pobjede u 1. kolu kvalifikacija američkog Grand Slam turnira protiv Japanke Riko Sawayanagi.

Kyrgios se pokušao ispričati nakon incidenta, ali očito neuspješno. Vekić, koja je trenutačno 129. tenisačica svijeta, i ranije je govorila o tom slučaju.

“Nije lako, ali pokušavam se koncentrirati na tenis i svaki sljedeći meč”, izjavila je nedavno za kanadski The Province.

Čak ju je i sudac pitao: “Jeste li dobro?”

To joj baš i ne uspijeva. Za vrijeme meča protiv Japanke na Flushing Meadowsu, Vekić se stalno žalila na sudačke odluke, a čak i zaplakala. Sudac meča shvatio je da nešto nije u redu jer ju je pitao: “Jeste li dobro?”

“Nisam se dobro osjećala i nisam osjećala lopticu. Neke odluke linijskih sudaca su bile apsurdne. Ne mogu vjerovati da se to događa na Grand Slamu”, kazala je Vekić.

Povratak na Net.hr