DOMAĆINI SP-A POD ISTRAGOM: / Ruski nogometaši testirani na doping, Fifa objavila rezultate

Image
Foto: AFP

Fifa je svoj izvještaj temeljila na informacijama Svjetske antidopinške agencije.

22.5.2018.
22:29
AFP
VOYO logo

Fifa je u utorak objavila da nema dovoljno dokaza da su ruski nogometaši koji bi trebali igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu kršili dopinška pravila.

Istraga nastavljena

Na širem popisu ruskog izbornika Stanislava Čerčesova je 35 igrača, a iako su neki bili pod sumnjom da su koristili doping, Fifa je u utorak to opovrgnula, napominjući kako su svi dopinški testovi tih ruskih nogometaša bili negativni. No, protiv nekih ruskih nogometaša kojih nema na popisu za SP istraga će i dalje biti nastavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fifa je svoj izvještaj temeljila na informacijama Svjetske antidopinške agencije (WADA), uzorcima iz antidopinškog laboratorija u Moskvi, te informacijama bivšeg direktora tog laboratorija Grigorija Rodčenkova, koji je 2016. pobjegao iz Rusije kako bi raskrinkao veliku dopinšku aferu pod pokroviteljstvom ruske države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga su uslijedile brojne sankcije za ruske sportaše, pa je tako ruskim atletičarima zabranjen nastup na Olimpijskim igrama u Riju, a na ovogodišnjim ZOI u Pjongčangu nisu smjeli nastupiti pod ruskom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo