NIJE MU LAKO

ĐOKOVIĆ ZARADIO NOVU KAZNU: Organizatoru udarili Noleta po džepu, otkriveno koliko će ga koštati nesmotreni potez

Osim diskvalifikacije zaradio je i novčanu kaznu

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković diskvalificiran je u 4. kolu US Opena jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju. Đoković je protiv Španjolca Pabla Carena Buste gubio s 5-6 u prvom setu kada je trostruki pobjednik US Opena izgubio živce nakon što je što je izgubio svoj servis. Đoković je udario lopticu svom snagom, a ona je pogodila linijsku sutkinju.

Sutkinja je pala nakon što ju je loptica pogodila u vrat i pružena joj je medicinska pomoć. Đoković se odmah ispričao, ali mu je glavni sudac, prema pravilima i u suradnji sa supervizorom turnira, dosudio diskvalifikaciju.

“Čitava ova situacija ostavila je u meni osjećaj tuge i praznine… Hvala Bogu da se ona osjeća dobro. Izuzetno mi je žao što sam joj prouzročio toliki stres. Tako nenamjerno. Tako pogrešno. Što se diskvalifikacije tiče, moram poraditi na tome da moje razočaranje pretvorim u lekciju za svoj rast kako igrački tako i ljudski. Ispričavam se organizatorima turnira kao i svima koji su povezani s mojim ponašanjem”, objavio je Đoković putem Instagrama da bi dan kanije pozvao svoje navijače da prestanu vrijeđati sutkinju

“Dragi moji navijači, hvala vam na svim pozitivnim porukama. Molim vas zapamtite da je linijskoj sutkinji, koju je loptica pogodila, također potrebna naša podrška. Nije napravila ništa loše. Molim vas da je podržite”, poručio je.

U međuvremenu, objavljeno je koliko će ga koštati dokvalifikacija. ESPN javlja da će Đokovića ova diskvalifikacija koštati 267 500 dolara.

Točnije oduzeta mu je nagrada od 250 tisuća dolara od plasmana u osminu finala, s deset tisuća su ga kaznili za nesportsko ponašanje i s još 7500 dolara jer nije došao na konferenciju za novinare poslije meča.

No, Đokovića taj gubitak financijski neće niti malo pogoditi jer je samo od nagrada tijekom karijere zaradio preko 140 milijuna dolara. Više će ga boljeti što je ostao bez prilike da se približi Rafaelu Nadalu i Rogeru Federeru po osvojenim naslovima na Grand Slam turnirima.

Federer je na 20, Nadal na 19, a Đoković na 17.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr