ĐOKOVIĆ SE IZJEDNAČIO S VELIKIM PETEOM SAMPRASOM: / 'Posebno sam ponosan na ovo postignuće'

Image
Foto: AFP
13.12.2018.
18:24
AFP
VOYO logo

Priznanja će im biti uručena na svečanoj večeri koja će, već prema tradiciji, biti održana 4. lipnja, u Parizu,

Rumunjka SimonaHalep i Srbin Novak Đoković proglašeni su svjetskim prvacima za 2018. godinu u izboru Međunarodne teniske federacije (ITF), objavljeno je u četvrtak iz sjedišta ITF-a u Londonu. Đoković će ovu nagradu primiti po šesti put u karijeri, a Halep će prvi put dobiti priznanje na svečanoj večeri koja će, već prema tradiciji, biti održana 4. lipnja, u Parizu, u vrijeme održavanja Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira u sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti put najbolji

"Posebno sam ponosan na ovo postignuće s obzirom na to kroz kakve sam sve fizičke poteškoće prolazio ove godine, iako je dio mene uvijek vjerovao da se mogu vratiti na vrh. Drago mi je što se pridružujem Peteu Samprasu osvajanjem ove nagrade po šesti put", izjavio je Novak Đoković koji je 2018. godinu završio na čelu ATP ljestvice, iako je nakon Roland Garrosa bio tek 22. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simona Halep je upravo u Parizu prekinula čekanje na Grand Slam trofej, a 40 tjedana u 2018. godini provela je na čelu WTA ljestvice.

Nevjerojatna sezona

"Imala sam nevjerojatnu sezonu, osvojila moj prvi Grand Slam naslov u Roland Garrosu i završila godinu kao 'broj 1'. Počašćena sam ovim priznanjem koje predstavlja i dodatni motiv da nastavim na isti način raditi i za sljedeću sezonu", izjavila je Simona Halep.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci Mike Bryan i Jack Sock, osvajači Wimbledona i US Opena u paru te pobjednici ATP Finala u Londonu, proglašeni su svjetskim prvacima u konkurenciji muških parova, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje otišlo u ruke čeških tenisačica Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove, pobjednicama Roland Garrosa i Wimbledona te osvajačicama Fed Cupa s češkom reprezentacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajvanac TsengChunHsin i Francuskinja ClaraBurel najbolji su u juniorskoj konkurenciji, a u konkurenciji tenisača u kolicima nagrađeni su Japanc ShingoKunieda, Nizozemka DiededeGroot i Australac DylanAlcott.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo