DOBRE VIJESTI IZ KINE: / Čilić u polufinalu!

Image
Foto: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u kineskom Shenzhenu pobijedivši u petak u četvrtfinalu 19-godišnjeg Korejca Hyeona Chunga sa 7-6 (6), 6-4 za 94 minute

2.10.2015.
14:27
AFP
VOYO logo

Bio je to drugi Čilićev dvoboj protiv trenutno 58. tenisača svijeta i gotovo rezultatski identična pobjeda (7-6, 6-3) onoj koju je hrvatski tenisač ostvario na turniru u Washingtonu prije dva mjeseca.

Čilić nije briljirao, ali je u ključnim trenucima manje griješio i imao više kvalitetnih rješenja od najveće nade korejskog tenisa. Chung je najbolje odigrao početak dvoboja u kojem je poveo 3-1, ali nizom od tri gema Čilić je vratio break zaostatka. U tie-breaku je hrvatski tenisač imao 6-4, ali je prve dvije set-lopte propustio pogreškama na bekhendu, da bi pri Čilićevom vodstvu 7-6 Korejac napravio dvostruku pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Čilić je prvi došao do breaka, poveo 3-1, ali se Chung vratio do 3-3. No, potom je s nekoliko odličnih reterna Marin ponovno došao do breaka i prednosti koju više nije ispuštao. Čilić je uz 56 % posto pogođenih prvih servisa zabio 15 asova te izgubio samo dva poena na prvom servisu, a iskoristio je sve tri prilike za break. Chung je realizirao dvije od četiri prilike za oduzimanje servisa Čiliću.

Garcia-Lopez na putu do finala

Marin će u svom četvrtom polufinalu ove sezone igrati protiv Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza koji je bez borbe prošao četvrtfinalni dvoboj. Naime, Adrian Mannarino zbog ozljede nije mogao nastupiti u petak. Čilić će protiv ovogodišnjeg pobjednika Zagreb Indoorsa tražiti put prema svom prvom finalu u 2015. godini, a 23. u karijeri. Protiv Garcia-Lopeza je bivši pobjednik US Opena odigrao tri meča te dvaput bio poražen. Posljednji meč odigrali su ove godine na rimskom Mastersu, gdje je Garcia-Lopez slavio sa 6-4, 6-3. Osim Zagreba, Španjolac je u 2015. osvojio i pobjednički naslov u Bukureštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi polufinalni par u Shenzhenu činit će Čeh Tomaš Berdych i Španjolac Tommy Robredo. Berdych je u češkom dvoboju bio bolji od Jana Veselog sa 6-3, 6-2, a Robredo je u četvrtfinalu svladao Talijana Simonea Bolellija s 1-6, 6-2, 6-4. ATP Shenzhen - četvrtfinale: Tomaš Berdych (Češ/1) - Jan Vesely (Češ/6) 6-3, 6-2 Tommy Robredo (Špa/3) - Simone Bolelli (Ita) 1-6, 6-2, 6-4 Guillermo Garcia-Lopez (Špa/4) - Adrian Mannarino (Fra/5) bez borbe MARIN ČILIĆ (HRV/2) - Hyeon Chung (Kor) 7-6 (6), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo