Srijeda dan odluke

DOBRE BOKSAČKE VIJESTI: Još dva Hrvata korak do medalje

Hrvatski boksači Hrvoje Sep i Matteo Komadina u utorak su pobjedama izborili četvrtfinale Europskog boksačkog prvenstva koje se održava u bugarskom gradu Samokovu.

U poluteškoj kategoriji Hrvoje Sep je jednoglasnom odlukom sudaca (3-0) pobijedio Španjolca Fernanda Alejandro Camachoa. Član BK Leonarda će se za medalju u četvrtfinalu boriti protiv Bugarina Radoslava Pantalejeva.

“Imao sam odličnog suparnika, no moja pobjeda nije upitna. U svakoj rundi bio sam bolji. Važno je bilo pobijediti nakon pet dana čekanja na prvi meč. Hrvatska ima trojicu u mečevima za medalje, što je odlično”, kazao je Sep, prvi nositelj poluteškaškog turnira i zadnji Hrvat s europskom medaljom jer je prije četiri godine osvojio broncu.

Hrvatski boksački reprezentativac lake kategorije Matteo Komadina (21) također je izborio četvrtfinale Europskog prvenstva. Delničanin je jednoglasno, s 3-0 pobijedio Armenca Barseghyan Samvela, a za medalju će se boriti sa Enricom LaCruzom iz Nizozemske.

“Ovo što sam postigao zaista nije mala stvar. U Samokovu se okupila europska elita i presretan sam plasmanom u četvrtfinale. Ipak, protiv Armenca sam pokazao samo 30 posto svojih mogućnosti. U četvrtfinalu, u borbi karijere, moram biti još bolji”, rekao je Komadina, kome je ovo najveći uspjeh u karijeri.

U nedjelju je četvrtfinale EP-a izborio i Filip Hrgović, a on će se boriti s Miheilom Bahtidzeom iz Gruzije,brončanog s Europskog prvenstva 2011. godine. .

Sva trojica hrvatskih boksača za polufinale se bore u srijedu.

Povratak na Net.hr