ODLIČAN DAN ZA HRVATSKI TENIS: / Ivan Dodig, Borna Ćorić i Ana Konjuh stigli do pobjeda

Image
Foto: AFP

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig probio se u drugo kolo ATP turnira u Muenchenu, gdje je u ponedjeljak u prvom kolu sa 7-6 (3), 6-2 nadigrao Latvijca Ernestsa Gulbisa.

25.4.2016.
17:07
AFP
VOYO logo

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Dodiga i Gulbisa te treća pobjeda Međugorca, a prva na zemljanoj podlozi. Latvijac je u prvom setu poveo 3-1, ali odmah nakon što je napravio break, Gulbis je izgubio servis. Kad je u tie-breaku izgubio prvi set, a Dodig breakom u drugom gemu poveo 3-0 u drugoj dionici meča. latvijski tenisač je izgubio želju za pravom borbom.

Dodig će u drugom kolu igrati protiv Brazilca Thomaza Belluccija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavio i Ćorić

I Borna Ćorić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Estorilu, on je u susretu 1. kola bez većih problema svladao talijanskog kvalifikanta Andreu Arnaboldija sa 6-4, 6-1 za sat i 18 minuta.

Ćorić je odmah u prvoj igri meča oduzeo servis Arnaboldiju, te je tu prednost zadržao do kraja prve dionice susreta. Kod vodstva 3-1 propustio je šansu za dvostruki "break", no to mu se nije osvetilo iako je prilikom servisa za set kod 5-4 bio suočen s "break-loptom". Ipak, tada je odservirao dva uzastopna servis-winnera i izvukao se iz neugodne situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je set krenuo kao i prvi, Ćorić je u prvoj igri stigao do "breaka", ali za razliku od prvog seta tu se nije zaustavio. Novi "break" ostvario je za 3-0, a s trećim oduzetim servisom u tom setu je i zaključio meč.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv pobjednika susreta između Nijemca Benjamina Beckera i Brazilca Rogerija Dutra Silve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Konjuh izbacila Ostapenko

Nadalje, naša tenisačica AnaKonjuh (WTA - 77.) pobijedila je Latvijku JelenuOstapenko (WTA - 37.) s 5-7, 6-2, 6-1 u prvom kolu WTA turnira u Pragu, nagradnog fonda 500.000 dolara.

Bio je to drugi dvoboj Konjuh i Ostapenko i druga pobjeda 18-godišnje hrvatske Fed Cup reprezentativke koja je nedavno počela surađivati s bivšom hrvatskom tenisačicom Jelenom Kostanić Tošić. Konjuh je Ostapenko svladala u dva seta na tvrdoj podlozi ove godine u San Antoniju, a na praškoj zemlji su joj bila potrebna tri seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

No, nakon što je šesta nositeljica turnira u Pragu osvojila prvu dionicu dvoboja, do kraja meča više nije dobila priliku učiniti mnogo više. Konjuh joj je prepustila svega tri gema, nijednom nije izgubila servis, a oduzimala ga je suparnici po dvaput u svakom setu.

Konjuh će u drugom kolu igrati protiv Tajvanke Su-Wei Hsieh koja je s 4-6, 6-3, 6-1 izbacila domaću predstavnicu Kristynu Pliškovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi poraz Donne Vekić

Donna Vekić (WTA - 95.) pak poražena je u prvom kolu WTA turnira u marokanskom Rabatu, a bolja od nje sa 6-2, 6-2 bila je Šveđanka Johanna Larsson (WTA - 69.).

Vekić je prije dvije godine na tvrdoj podlozi u Miamiju švedskoj tenisačici prepustila svega dva gema, a sad joj je Johansson uzvratila gotovo istom mjerom na marokanskoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Bio je to treći uzastopni poraz Vekić u prvom kolu nekog WTA turnira. Posljednji put je prošla prvo kolo prije više od mjesec dana u San Antoniju, gdje se probila do četvrtfinala.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo