DNO DNA: / FIFA je zataškala i jednu od najvećih prevara na terenu!

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Klupko oko FIFA-e se tek počelo razmotavati i možemo iz dana u dan očekivati nove optužbe i razna nagađanja o kriminalu u krovnoj nogometnoj ustanovi. No, jedna vijest je posebno gadljiva.

4.6.2015.
19:07
AFP
VOYO logo

FIFA je platila Nogometnom savezu Irske (FAI) pet milijuna eura kako bi zašutjeli. Sjećate se Thierryja Henryja i njegovog iganja rukom u kvalifikacijama za SP?

Francuz je u produžetku dodatnih kvalifikacija za SP 2010. godine namjerno igrao rukom i dodao loptu Gallasu za izjednačujući gol koji je 'tricolore' odveo na SP, a Irsku bacio u očaj. Cijeli svijet je bio razočaran zbog nepravde, pisale su se peticije da se odigra nova utakmica, čak i Irska uključi na SP kao 33. reprezentacija. FIFA nije poduzela ništa, Sepp Blatter nije maknuo prstom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov obraz košta pet milijuna

"Smatrali smo da imamo pravne osnove za spor protiv FIFA-e. Blatter nam se samo nasmijao i tada sam mu u lice rekao sve što mislim. Neke riječi nisu bile pristojne, ali došli smo do dogovora", rekao je šef FAI-ja John Delaney. FIFA je Irskoj platila da zašuti.

"Dobili smo novac da ne nastavimo s pravnom borbom. Jedna od stavki ugovora je bila da ne smijem iznositi svotu. Bio je to vrlo dobar ugovor za naš savez", zaključio je Delaney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo