Đoković u polufinalu US opena

Sedmo polufinale našeg tenisera na ovom turniru

6.9.2013.
10:36
VOYO logo

Novak Đoković plasirao se u sedmo uzastopno polufinale US opena pobedivši Mihaila Južnog sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:0. piše B92.

To je najboljem svetskom teniseru 14. uzastopno Gren slem polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je izgubio prvi set na ovogodišnjem turniru, odigrao je bez dileme najslabiji meč ove godine u Njujorku, ali je i pored toga bilo vidljivo da je igrao koliko je bilo potrebno za pobedu.

U polufinalu Novaka čeka Stanislas Vavrinka. Švajcarac je potvrdio da igra turnir života pobedivši branioca titule Endija Marija sa 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južni je meč počeo veoma dobro i tako najavio da se neće lako predati. Već u prvom gemu stigao je do dve brejk lopte, ali nije poveo sa 1:0.

Usledio je Novakov odgovor – brejk bez izgubljenog poena, serija 8-2 u poenima i 3:0 posle 11 minuta. Usledio je miran period meča što je potpuno odgovaralo Đokoviću. Delovalo je da će srpski teniser lako završiti set. Stigao je do dve vezane set lopte u devetom gemu, ali je Južni dobio tri poena u nizu i priliku da vrati brejk. Tada se Novak smirio, pogodio je par odličnih servisa i ipak došao do vođstva u setovima - 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Roberta De Nira i još dosta poznatih ličnosti, ovoga puta u Novakovoj loži bio je poslovni magnat Ričard Brenson.

Rus je igrao dobro, ali nije mogao konstantno da drži visok nivo igre. Novak je novu priliku sačekao u trećem gemu drugog seta, stigao je do tri vezane brejk šanse i drugu je pretvorio u vođstvo od 2:1. Vetar je pravio velike probleme obojici tenisera, pa su slajsevi igrali bitnu ulogu. Već u sledećem gemu Južni je neočekivano stigao i do četvrte brejk lopte na meču ali Novak je ponovo pronašao odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije meč imao neki ritam ali bilo je vidljivo da Đoković želi da završi posao što ranije. Napravio je odmah u petom gemu novi brejk, a zatim tri gema kasnije odservirao za 2-0 u setovima (6:2). Južni je ponovo imao brejk prilike ali jednostavno nije mogao do brejka.

Međutim, iako je propustio brojne brejk šanse u prva dva seta, Rus nije odustajao. Nastavio je da igra svoj praktično najbolji tenis i na kraju je napokon napravio brejk u četvrtom gemu. Uz Južnog je bila i publika koja želela zanimljiviji meč, pa je i Novak morao da se razbudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspeo je Novak da vrati brejk i smanji na 4:3, ali usledio je nagli pad u igri srpskog tenisera. Južni je napravio novi brejk, a zatim je odservirao za 2-1 u setovima (6:3).

Međutim, to je bilo sve od Rusa na ovom meču. Novak je naglo podigao koncentraciju i nivo igre i ugasio sve nade rivala i publike koja je želela veću borbu. Srpski teniser lako je dobijao poene i gemove i počistio je Južnog u četvrtom setu sa nulom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo