Đoković u finalu!

Conga pao u dva seta

12.10.2013.
12:25
VOYO logo

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Šangaju, pobedom nad Žo-Vilfredom Congom iz Francuske sa 6:2, 7:5., javlja B92.

Srpski teniser u Šangaju brani titulu, a za titulu će se boriti sa boljim iz susreta Španca Rafaela Nadala i Huana Martina del Potra iz Argentine, koji igraju od 14 časova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tok meča

Kao po običaju, Novak je odlučio da prvi servira, a iako se na samom početku mučio, napravio je čak i dvostruku servis grešku, brzo je našao ritam i poveo sa 1:0. Conga je nervozno započeo svoj prvi servis gem, nizao je grešku za greškom i Novak je lako došao do brejka, a potom bez izgubljenog poena došao do prednosti 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

As udarcem na početku četvrtog gema Conga je prekinuo Novakov niz započet pri rezultatu 15:30 u prvom gemu. Francuski teniser je tada sigurnije servirao, ali je prilikom dužih razmena udaraca nastavio sa greškama i dozvolio je Novaku da se vrati u gem. Ipak, posle dva preokreta uspeo je da prekine Đokovićev niz za 3:1.

U četvrtom gemu Conga je dosta namučio Novaka i naterao ga da greši. Tada je viđen veliki broj preokreta, ali je Conga bio taj koji je imao inicijativu. Konačno se probudio, mogao je da parira Đokoviću pri dugačkim razmenama, što je rezultiralo vraćenim brejkom od strane francuskog tenisera. Međutim, Conga nije imao snage za potpuni povratak u set, pošto mu je Novak odmah uzeo servis bez izgubljenog poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već prilikom prvog poena u narednom gemu, na svom servisu, Novak se okliznuo, ali se brzo pridigao, a potom nastavio u dobrom ritmu i poveo sa 5:2. Tu nije stao, nastavio je da pritiska Congu na servisu, naterao ga da greši, što je urodilo plodom. Došao je do set lopte, koju je i osvojio za vođstvo 1:0 u setovima.

Novak je odlično započeo drugi set, lako i brzo je stigao do 40:0, ali je Congi dozvolio da se vrati. Imao je sreću da je Francuz kada je bilo najpotrebnije nije odigrao dobro i uspeo je da sačuva svoj servis za 1:0. U narednim gemovima obojica su napravili nekoliko grešaka i nije bilo pravih prilika za brejk. Đoković je u trećem gemu odigrao nekoliko odličnih poena, iz trka je pogodio liniju, a potom sigurno poveo sa 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpski teniser je uspevao da pritisne Congu, ali mu se to isplatilo tek u šestom gemu, u kojem je viđen i verovatno najbolji poen na meču, kada je ukrotio odličan volej rivala, izašao na mrežu i poslao lopticu pored njega. Vrlo brzo došao je do dve brejk lopte, prvu nije iskoristio posle čelendža i nesporazuma sa sudijom, koji je dosudio aut, a Novak sklonio reket zbog toga. Ipak, drugu jeste i mnogo glasnije je to proslavio, verovatno kao osvetu sudiji.

Taj potez kao da je naljutio Congu koji je zaigrao mnogo agresivnije i isplatilo mu se pošto je brzo došao do dve brejk prilike. Kod prve, sudija je uzviknuo da je aut, ali je Novak izmakao ruku, a posle čelendža Conge poen je dat njemu. Novak je, s pravom, protestovao i poručio sudiji da se fokusira, pošto mu je oduzeo dva poena tokom ovog meča. Sudija je tokom objašnjenja Novaku rekao da se izmakao pre nego što je sudija dosudio aut, ali su potom zajedno pregledali snimak i ispostavilo se da je srpski teniser bio u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz je, očekivano, odmah izjednačio, iako mu je Novak zadavao probleme pri servisu, da bi Đoković potom prekinuo njegov niz za 5:4. Obojica su držali svoje servise u naredna dva gema, pa je Conga u 12. servirao za ostanak u meču. Novak je tada vršio veliki pritisak na njemu u najdužem gemu na meču, prvu meč loptu je Conga odbranio, ali drugu nije, i srpski teniser je zasluženo došao do mesta u finalu.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo