Dinamovac zablistao u Čileu: Pokazao klasu u samo 45 minuta

Image
Foto: AFP
20.6.2015.
13:20
AFP
VOYO logo

Domaćini prvenstva nisu imali problema doći do uvjerljive pobjede u posljednjem dvoboju u skupini protiv Bolivijaca čiji je izbornik Mauricio Soria odlučio odmarati glavne igrače s obzirom na to da je njegovoj reprezentaciji bio zajamčen prolaz u četvrtfinale.

Umjesto Sancheza

Domaća je reprezentacija bila u najjačem sastavu, s pokajnikom Arturom Vidalom u početnoj postavi. Aranguiz je doveo Čile u vodstvo već u 3. minuti i usmjerio utakmicu. Alexis Sanchez je glavom postigao prekrasan pogodak u 37. minuti, a na poluvremenu ga je zamijenio najbolji strijelac zagrebačkog Dinama u prošloj sezoni Angelo Henriquez koji je bio asistent kod dva od tri pogotka Čilea u nastavku utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov topnik se u 66. minuti probio desnom stranom, ubacio loptu na peterac za Aranguiza koji je postigao svoj drugi pogodak. Medel je u 79. minuti pogodio za 4-0, a u 86. minuti je Henriquez opet učinio isto kao i kod trećeg pogotka Čileanaca, samo što je ovoga puta na njegov ubačaj nespretno reagirao bolivijski kapetan Raldes i poslao loptu u svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto vodi dalje

Prije uvjerljive pobjede Čilea Ekvador je Rancagui pobijedio oslabljenu reprezentaciju Meksika s 2-1 i tako osigurao treće mjesto u skupini koje Ekvadorce može odvesti u četvrtfinale. No, ovisit će o rezultatima utakmica drugih skupina, jer će dvije najbolje od tri trećeplasirane reprezentacije proći u nokaut fazu. U redoslijedu trećeplasiranih reprezentacija Ekvador je treći s 3 boda i gol-razlikom 4-6. Urugvaj u skupini B ima 3 boda iz dvije utakmice i gol-razliku 1-1, a u skupini C treća je Venezuela s 3 boda iz dvije utakmice i gol-razlikom 1-1. Urugvaj u posljednjem kolu igra protiv Paragvaja, a Venezuela protiv Brazila koji je u noći s petka na subotu saznao lošu vijest - ostao je bez Neymara do kraja turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo